Τετάρτη 13 Δεκέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Επανέναρξη των συνομιλιών για την ονομασία της ΠΓΔΜ

Σειρά συναντήσεων το πρώτο τρίμηνο του νέου έτους υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών συμφώνησαν να πραγματοποιήσουν Αθήνα και Σκόπια, όπως ανακοίνωσε από τις Βρυξέλλες ο απεσταλμένος του γγ του ΟΗΕ, Μ. Νίμιτς, ο οποίος συναντήθηκε χτες με εκπροσώπους των δύο κυβερνήσεων. Απ' την ελληνική πλευρά με τον πρέσβη Αδ. Βασιλάκη κι απ' την πλευρά της ΠΓΔΜ με τον πρέσβη Β. Ναουμόφσκι.

Σε δηλώσεις του ο Μ. Νίμιτς ανέφερε ότι «είναι πρώτη φορά που συζητήθηκε σοβαρά το ζήτημα του ονόματος», προσθέτοντας ότι υπάρχει πολύ καλή ατμόσφαιρα και ότι «η κυβέρνηση στα Σκόπια έχει θέσει το ζήτημα σε υψηλή προτεραιότητα και σκοπεύει να βελτιώσει τις σχέσεις με την Ελλάδα».

Το ίδιο σημείωσε και για την ελληνική πλευρά, εκτιμώντας ότι η επίλυση θα οδηγήσει στη σταθεροποίηση της περιοχής. «Η συνάντηση είναι ένδειξη ότι πρέπει να κάνουμε εντατική προσπάθεια να το λύσουμε», ανέφερε και κατέληξε λέγοντας ότι «δεν έχω πρόβλεψη και δεν δεσμεύομαι για κατάληξη κοντά σε οποιαδήποτε ημερομηνία σχετίζεται με ευρωπαϊκές αποφάσεις».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ