Τετάρτη 13 Δεκέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΜΑΖΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ
Παναττικό συλλαλητήριο ενάντια στην «αναπτυξιακή» φιέστα στη Δυτική Αττική

Κάλεσμα στους εργαζόμενους να απαντήσουν στην πρόκληση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και των βιομηχάνων

Με παναττικό συλλαλητήριο την Κυριακή 17 Δεκέμβρη στην Ελευσίνα υποδέχονται εργατικά σωματεία και άλλοι μαζικοί φορείς το «αναπτυξιακό συνέδριο» - πρόκληση της κυβέρνησης και των επιχειρηματικών ομίλων.

Πριν ακόμα τα λαϊκά νοικοκυριά στεγνώσουν από το βούρκο που τους έπνιξε και ενώ ακόμα θρηνούν τους νεκρούς τους, οι υπεύθυνοι της καταστροφής επιστρέφουν στον τόπο του εγκλήματος για να ξεδιπλώσουν τα επιχειρηματικά τους σχέδια, με το βλέμμα στραμμένο στα κέρδη τους.

Θυμίζουμε ότι η πραγματοποίηση του «αναπτυξιακού συνεδρίου» για τη Δυτική Αττική ανακοινώθηκε από την κυβέρνηση κατά τη διάρκεια της πλημμύρας, φανερώνοντας τα αντανακλαστικά της να αξιοποιήσει ακόμα και αυτή την καταστροφή για να προωθήσει τα συμφέροντα του κεφαλαίου στην περιοχή και ευρύτερα.

Τα συνδικάτα κάνουν καθημερινές εξορμήσεις σε εργοστάσια και άλλους χώρους δουλειάς, όπως και στις γειτονιές του Θριασίου, καλώντας τον εργατόκοσμο και τη νεολαία στην κινητοποίηση της Κυριακής.

«Αφού με τις πολιτικές τους άφησαν περιουσίες να πνιγούν στη λάσπη και δολοφόνησαν 24 ανθρώπους, τώρα γυρνάνε στον τόπο του εγκλήματος, παίζοντάς το σωτήρες, η μεν κυβέρνηση για να διοργανώσει φιέστες με το "αναπτυξιακό συνέδριο" που έχει εξαγγείλει για τις 16 και 17 Δεκέμβρη, η δε ΝΔ για να τάξει αντιπλημμυρικά έργα», αναφέρεται στην ανακοίνωση - κάλεσμα των συνδικάτων. Οσο για τον πραγματικό λόγο του συνεδρίου, οι φορείς αναφέρουν ότι «δεν είναι η ενίσχυση των εργαζομένων που επλήγησαν από τις καταστροφές, αλλά η ενίσχυση της περιοχής του Θριασίου ως διαμετακομιστικού και βιομηχανικού κέντρου». Συζητούν, δηλαδή, πώς «θα ενισχυθεί η πολιτική αυτή που προκάλεσε εξαρχής το πρόβλημα στην περιοχή, με μοναδικό κριτήριο τον πολλαπλασιασμό των κερδών της μεγαλοεργοδοσίας, με την παραχώρηση σε αυτούς ακόμα μεγαλύτερων εκτάσεων γης, βουνών, ρεμάτων και δασών».

Τα σωματεία καλούν τους εργαζόμενους να κινητοποιηθούν ενάντια στη φιέστα των βιομηχάνων και της κυβέρνησης, διεκδικώντας:

-- Αμεσα μέτρα προστασίας για τη στέγαση, τη σίτιση, την ένδυση όσων έχουν ανάγκη.

-- Να γίνει άμεσα καταγραφή των ζημιών, σε περιουσίες και μικρές επιχειρήσεις και να αποζημιωθούν στο σύνολό τους (100%).

-- Μέριμνα για συνάδελφους πρόσφυγες και μετανάστες που μένουν σε παραπήγματα στην ευρύτερη περιοχή των Μεγάρων, της Μάνδρας και της Μαγούλας.

-- Ενίσχυση του Θριάσιου Νοσοκομείου με το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων. Πλήρη στελέχωση με μόνιμο προσωπικό και εξοπλισμό των Κέντρων Υγείας Ελευσίνας και Μεγάρων. Δημιουργία αντίστοιχων Κέντρων Υγείας σε Μάνδρα, Ασπρόπυργο, Νέα Πέραμο και Μαγούλα.

-- Κανένας εργαζόμενος να μη χάσει τη δουλειά του. Να καταβληθούν κανονικά μεροκάματα και ένσημα.

-- Πάγωμα των χρεών σε Εφορία, ΟΑΕΕ, τράπεζες, χωρίς προσαυξήσεις και τόκους για τους πληγέντες. Να σταματήσουν άμεσα οι όποιες διαδικασίες κατάσχεσης.

-- Απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη για τους πληγέντες. Καμία διακοπή νερού, ρεύματος και τηλεφώνου σε εργατικές και λαϊκές οικογένειες που έχουν χρέη.

-- Κατάργηση διοδίων Αττικής και Εθνικής Οδού, για να μπορούν να μετακινηθούν με ασφάλεια οι κάτοικοι και οι εργαζόμενοι των περιοχών.

-- Αμεσος σχεδιασμός, γενναία χρηματοδότηση και υλοποίηση εκτεταμένων αντιπλημμυρικών έργων με ευθύνη του κράτους».

Τα συνδικάτα και οι φορείς που καλούν στο συλλαλητήριο:

Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδας, Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, Σωματείο Επαγγελματιών Οδηγών Αττικής και Βοιωτίας, Συνδικάτο Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος, Πανελλαδική Ενωση Ελαιουργοσαπουνοποιών και Χημικής Βιομηχανίας Αττικής, Κλαδικό Συνδικάτο Ενέργειας, Συνδικάτο Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών, Κλαδικό Συνδικάτο Φαρμάκου και Καλλυντικών, Συνδικάτο Τύπου και Χάρτου, Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ελευσίνας - Ασπροπύργου - Μάνδρας, Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Δυτικής Αττικής, Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ελευσίνας - Μάνδρας, Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ασπροπύργου, Σύλλογος Γυναικών Ελευσίνας (μέλος της ΟΓΕ), Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ