Τετάρτη 13 Δεκέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ»
Καταγγελία για εξυπηρέτηση επιχειρηματικών συμφερόντων

Ντίλερ επιχειρηματικών συμφερόντων χαρακτηρίζει η «Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών» το προεδρείο της Ενωσης Στερεάς Ελλάδας. Οπως αναφέρεται στη σχετική καταγγελία, «κατά τη διάρκεια πραγματοποίησης περιοδειών σε Πυροσβεστικές Υπηρεσίες και Πυροσβεστικά Κλιμάκια αυτόν τον καιρό στην περιφέρειά μας, μοιράζει φυλλάδια ιδιωτικής εταιρείας ηλεκτροδότησης στους συνάδελφους πυροσβέστες. Ο εκπρόσωπος της παράταξής μας που συμμετέχει στην περιοδεία, από την έναρξη, προειδοποίησε το προεδρείο ότι είναι απαράδεκτο το γεγονός να μοιράζονται με πρωτοβουλία του συνδικαλιστικού οργάνου στους συναδέλφους διαφημιστικά - προωθητικά φυλλάδια, τονίζοντας ότι η προώθηση προϊόντων είναι αποκλειστική υπόθεση των ενδιαφερόμενων εταιρειών. Παρ' όλα αυτά το προεδρείο, με ευθύνη του, αξιοποιώντας την ευκαιρία που δίνει η περιοδεία, συνέχισε με ιδιαίτερη σπουδή τη διανομή των διαφημιστικών φυλλαδίων. Η συγκεκριμένη "δράση" του προεδρείου δεν είναι καινούργιο φαινόμενο, καθώς και στο παρελθόν είχαν πράξει κάτι ανάλογο, προωθώντας τα συμφέροντα ιδιωτικής εταιρείας που δραστηριοποιούνταν στο χώρο της Υγείας».

Ετσι, τη στιγμή που καταργούνται όλες οι κοινωνικές παροχές οι οποίες είναι ευθύνη του κράτους και υποχρέωση απέναντι στο λαό και εκποιούνται οι δημόσιες υποδομές, οι εκπρόσωποι του κυβερνητικού συνδικαλισμού όχι μόνο δεν μπαίνουν στον κόπο να βάλουν εμπόδια στις αντεργατικές - αντιλαϊκές πολιτικές, αλλά αντιθέτως αναδεικνύονται στους καλύτερους προωθητές αυτών των πολιτικών, που είναι βέβαιο ότι χωρίς την πολύτιμη βοήθειά τους θα δυσκολεύονταν οι κυβερνήσεις στην εφαρμογή τους.

Η ΕΑΚΠ υπογραμμίζει πως «είναι σημαντικό να κατανοήσουμε όλοι μας ότι το σωματείο μας θα πρέπει να έχει αγωνιστική κατεύθυνση και δράση, να αντιπαλεύει την αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική της εμπορευματοποίησης των πάντων και όχι να προωθεί τα συμφέροντα των ιδιωτικών εταιρειών. Δικαιολογημένα λοιπόν κατέχουν τους τίτλους των εκπροσώπων του κυβερνητικού συνδικαλισμού, των συμβιβασμένων, των ανθρώπων που βάζουν πλάτη για να περνούν αυτές οι πολιτικές που προωθούν τα ιδιωτικά συμφέροντα. Η ΕΑΚΠ είναι η μοναδική παράταξη που προσπαθεί να αναδείξει τα εργασιακά προβλήματα του χώρου μας και να σταματήσει την αποσάθρωση των δομών της πυρασφάλειας της χώρας με στόχο την εξυπηρέτηση επιχειρηματικών συμφερόντων και την ανταποδοτικότητα. Ακόμα και σήμερα τους είναι αδύνατο να πάνε κόντρα στις κυβερνητικές επιλογές που μας εξαθλιώνουν, καθώς παίρνουν ξεκάθαρη θέση απέναντι στα συμφέροντα των πυροσβεστών».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ