Τετάρτη 13 Δεκέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
Να αναγνωριστεί το Παλαιστινιακό κράτος

Παρέμβαση του ΚΚΕ στην Ευρωβουλή

Στη συζήτηση για την απόφαση των ΗΠΑ σχετικά με την «αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ» στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο παρενέβη ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Παπαδάκης, επισημαίνοντας τα παρακάτω:

«Η απόφαση των ΗΠΑ να αναγνωρίσουν την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ έχει ανάψει μια ακόμα φωτιά στην εύφλεκτη Μέση Ανατολή. Οι ΗΠΑ επιδιώκουν να νομιμοποιήσουν την ισραηλινή κατοχή, το διαρκές έγκλημα σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού με δολοφονίες, φυλακίσεις, τείχη, εποικισμούς. Πρόκειται για εξέλιξη που συνδέεται με γενικότερους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς στην περιοχή για αλλαγή συνόρων, με στόχο τον έλεγχο των ενεργειακών πηγών και των δρόμων μεταφοράς τους. Οι ανταγωνισμοί αυτοί υπαγορεύουν και τις διαφοροποιήσεις Γερμανίας, Βρετανίας και Γαλλίας. Μεγάλη είναι η ευθύνη της ΕΕ, που αναβαθμίζει τις σχέσεις της με το Ισραήλ, ταυτίζει τον θύτη με το θύμα και αναγορεύει σε "τρομοκρατία" τη δίκαιη πάλη του λαού της Παλαιστίνης.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, που εξωραΐζει ως "διαβολικά...καλή" την επιθετική πολιτική των ΗΠΑ, αναβαθμίζει τις σχέσεις της με το Ισραήλ, μη προχωρώντας στην αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους.

Αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό λαό για άμεση αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, στα σύνορα του 1967».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ