Τετάρτη 13 Δεκέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Διαιωνίζονται τα φορολογικά προνόμια του κεφαλαίου που πληρώνει ο λαός

Στη συζήτηση για την έκθεση σχετικά με την «έρευνα για τη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, τη φοροαποφυγή και τη φοροδιαφυγή» της Εξεταστικής Επιτροπής του Ευρωκοινοβουλίου, που συστάθηκε το 2016 με αφορμή τα «Panama Papers», παρενέβη ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Σωτήρης Ζαριανόπουλος στην Ολομέλεια στο Στρασβούργο. Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ στην ομιλία του ανέφερε τα παρακάτω:

«Η συζήτηση περί φορολογικών παραδείσων στιγματίζοντας δήθεν κάποιους "ανήθικους" καπιταλιστές αθωώνει το εκμεταλλευτικό σύστημα, που τους εξασφαλίζει τα "αποθηκευμένα" εκεί κεφάλαια που δεν ξεπερνούν το 5% των συνολικών καταθέσεων. Τελικά καταντάει και ανέκδοτο.

Ομολογείται ότι και μετά τις αποκαλύψεις, που δεν εξυπηρετούν βέβαια τη διαφάνεια, απλώς ανταγωνιστικά συμφέροντα, πολλαπλασιάστηκαν εντός Ευρωπαϊκής Ενωσης οι φορολογικοί παράδεισοι.

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, μετά από παζάρια, εξαίρεσε από τους φορολογικούς παραδείσους περιπτώσεις κραγμένες όπως τα Νησιά Κέιμαν κ.λπ. Το συζητούμενο ψήφισμα επιμένει και προτρέπει σε διάκριση παράνομων και νόμιμων τακτικών φοροδιαφυγής και φοροαπαλλαγής, διαιωνίζοντας τα φορολογικά προνόμια του κεφαλαίου που πληρώνει ο λαός με άγρια φοροεπιδρομή, όπως με την αύξηση του ΦΠΑ στα ελληνικά νησιά που δοκιμάζονται.

Ονομαστικοποίηση όλων των μετοχών. Αρση φορολογικού, τραπεζικού, εμπορικού απορρήτου. Απαγόρευση offshore εταιρειών, έλεγχο κίνησης κεφαλαίων.

Γιατί δεν τα κάνετε αυτά;

Μα γιατί αυτά πάνε κόντρα στο DNA του συστήματός σας και της Ευρωπαϊκής Ενωσης: Ελευθερία του κεφαλαίου να μετακινείται, να θησαυρίζει εκεί όπου μπορεί καλύτερα.

Αυτό δεν μπορείτε να το βελτιώσετε. Μόνο ανατρέπεται».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Με πιο δυνατό ΚΚΕ ο λαός να απαιτήσει ανατροπή της φορομπηχτικής πολιτικής(2023-06-17 00:00:00.0)
Υποκριτικές συμφωνίες κατά της φοροδιαφυγής(2018-02-01 00:00:00.0)
Διατάξεις για την κάλυψη της φοροασυλίας των πολυεθνικών(2017-07-27 00:00:00.0)
Υποκρισία τα περί φοροδιαφυγής και «offshore»(2013-04-06 00:00:00.0)
Είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου(1996-09-28 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ