Τετάρτη 13 Δεκέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
Ως ανεξάρτητοι οι Ρώσοι αθλητές

Μετά τη δήλωση του Προέδρου της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, πως η χώρα του δεν προτίθεται να μποϊκοτάρει τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, ήρθε και η επιβεβαίωση από την πρόεδρο της επιτροπής των αθλητών, Σοφία Βελίκαγια, πως αυτοί θα αγωνιστούν μεμονωμένα, ως ανεξάρτητοι.

Το μόνο θέμα που υπάρχει πάντως είναι το ποιοι θα συμμετάσχουν στη διοργάνωση, αφού το εισιτήριο για τη Νότια Κορέα θα πάρουν μόνο όσοι πληρούν τις προϋποθέσεις της ΔΟΕ.

«Ολοι οι αθλητές προετοιμάζονται για να αγωνιστούν. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποιος που έχει αρνηθεί τη συμμετοχή. Βέβαια, όλοι γνωρίζουν πως δεν θα αγωνιστούν με τα χρώματα της Ρωσίας και δε θα ακουστεί ο εθνικός μας ύμνος. Ωστόσο, είναι ξεκάθαρο ότι θα εκπροσωπούν ακόμα και υπ' αυτές τις συνθήκες την πατρίδα τους.

Καλούμε τη ΔΟΕ να είναι δίκαιη σχετικά με την αποδοχή των αθλητών μας. Δεν θα είναι σωστό να δώσουν το ΟΚ να συμμετάσχει ο Νο5 ή ο Νο6 αθλητής μας και να αποκλειστεί την ίδια στιγμή ο Νο1 και ο Νο2», δήλωσε η πρόεδρος της ρωσικής επιτροπής αθλητών.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ