Τρίτη 12 Δεκέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ
Μεθοδεύεται άρση της τοπικής αρμοδιότητας των συμβολαιογράφων

Και νέες «δικλείδες ασφαλείας» για την απρόσκοπτη διενέργεια των πλειστηριασμών, πέραν αυτών για την καταστολή των λαϊκών κινητοποιήσεων και των υπόλοιπων νομοθετικών ρυθμίσεων, προωθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

Σε ενημερωτικό σημείωμα που απέστειλε στους συμβολαιογράφους όλης της χώρας ο πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδας, Γ. Ρούσκας, σημειώνει ανάμεσα σε άλλα:

«Εγινε λοιπόν γνωστό επισήμως σε εμάς μετά την ενημέρωσή μας από τον σύμβουλο του υπουργού Δικαιοσύνης κ. Καρανικόλα στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο 09-12-2017, ότι οι θεσμοί προκειμένου να επιταχυνθεί η νόμιμη διαδικασία των πλειστηριασμών και να διασφαλιστεί η ομαλή διενέργειά τους, ζητούν να καθίσταται δυνατό να εκτελούνται οι πλειστηριασμοί ανά την ελληνική περιφέρεια ανεξάρτητα με το πού βρίσκεται το ακίνητο.

Τουτέστιν να αρθεί - έστω και προσωρινά - η τοπική αρμοδιότητα του συμβολαιογράφου για τη διενέργεια ενός πλειστηριασμού (...).

Κατόπιν τούτου και εφόσον λάβαμε σχετική γνώση, είναι αναγκαία η εξέταση του εν λόγω ζητήματος με την συναίσθηση της κατάστασης στην οποία βρίσκεται η ελληνική οικονομία και κοινωνία (...) αλλά πρωτίστως με γνώμονα πάντα την προστασία και τη διασφάλιση του λειτουργήματος των μελών του συμβολαιογραφικού κόσμου ανά την Ελλάδα».

Σημειώνεται, βέβαια, πως οι τέτοιες «πληροφορίες» αποτελούν επιπλέον και άλλο ένα μέσο πίεσης προς όσους συμβολαιογραφικούς συλλόγους ακόμα απέχουν από τη διενέργεια των πλειστηριασμών, να άρουν την απόφασή τους.

Στα προηγούμενα έρχεται να προστεθεί και η πληροφορία ότι η κυβέρνηση μέχρι τα τέλη Γενάρη δρομολογεί τη διενέργεια αποκλειστικά ηλεκτρονικών πλειστηριασμών. Ο σχεδιασμός αναμένεται να ολοκληρωθεί σύντομα και θα προβλέπει σύμφωνα πάντα με πληροφορίες την ολοκληρωτική απόσυρση των Ειρηνοδικείων από τη διαδικασία των πλειστηριασμών.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ