Τρίτη 12 Δεκέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΓΔΜ - ΚΟΣΣΥΦΟΠΕΔΙΟ
Επίσκεψη Ζάεφ στην Πρίστινα

ΣΚΟΠΙΑ - ΠΡΙΣΤΙΝΑ.--

Την πρώτη επίσημη επίσκεψη στο Κοσσυφοπέδιο για συναντήσεις με την πολιτική ηγεσία του πραγματοποιεί, σήμερα, ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, με φόντο την προ μηνών «αλβανική πλατφόρμα» που συγκρότησε το κόμμα του (Σοσιαλδημοκρατική Ενωση) με τα κόμματα της αλβανικής μειονότητας, επιδιώκοντας στενότερες σχέσεις με γειτονικές χώρες όπως η Αλβανία και το Κοσσυφοπέδιο.

Ο Ζάεφ είχε προγραμματίσει συνάντηση με τον Κοσσοβάρο πρωθυπουργό (και καταζητούμενο στη Σερβία για εγκλήματα πολέμου), Ραμούς Χαραντινάι, τον Πρόεδρο του προτεκτοράτου ΝΑΤΟ και ΕΕ, Χασίμ Θάτσι, και τον πρόεδρο της Βουλής, Κάδρι Βέσελι.

Με αφορμή την επίσκεψη του Ζάεφ στην Πρίστινα είχε σχεδιαστεί η πραγματοποίηση συνάντησης επιχειρηματικών παραγόντων των δύο χωρών.

Αυτά ενώ προχτές στα Σκόπια ο αρχηγός του κεντροδεξιού κόμματος, της αξιωματικής αντιπολίτευσης, VMRO-DPMNE, Νίκολα Γκρούεφσκι, υπέβαλε αμετάκλητη παραίτηση από την αρχηγία του κόμματος σε συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, η οποία αποφάσισε τη διεξαγωγή έκτακτου συνεδρίου, στις 22 και 23 Δεκέμβρη, στο οποίο θα εκλεγεί ο νέος αρχηγός.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ