Τρίτη 12 Δεκέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΝΕΟΛΑΙΑ
Συζήτηση με την Ερη Ρίτσου

Σε μία ενδιαφέρουσα εκδήλωση που διοργανώθηκε στο 1ο ΓΕΛ Κερατσινίου παραβρέθηκε και μίλησε η συγγραφέας Ερη Ρίτσου στις 7 Δεκέμβρη. Οι μαθητές, που στο πλαίσιο του μαθήματος της Λογοτεχνίας διάβασαν και έκαναν εργασίες πάνω στο βιβλίο της «Ο νεκρός δολοφονήθηκε», αλλά και άλλοι μαθητές και γονείς, είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε μία συζήτηση που απλώθηκε σε διάφορα ζητήματα.

Η συγγραφέας ευχαρίστησε εκπαιδευτικούς και παιδιά και αναφέρθηκε στους νέους, που κατά τη γνώμη της έχουν και εξαιρετική ωριμότητα, κρίση και αισθητήριο. Οπως μας μετέφεραν εκπαιδευτικοί του σχολείου, σε ερώτηση μαθητών για την προέλευση της έμπνευσης για το συγκεκριμένο βιβλίο, απάντησε πως ξεκίνησε να το γράφει μετά τις αλλεπάλληλες εκλογές του 2015 και αναφέρθηκε στη διάψευση της ελπίδας πολλών ανθρώπων, στην οικονομική κρίση, τη μείωση των μισθών και των συντάξεων, στα απίστευτα ψεύδη που είχαν λεχθεί, στο φευγιό των νέων επιστημόνων, το μεταναστευτικό θέμα, την άνοδο του φασισμού που βρίσκει απήχηση σε ανθρώπους που δεν γνωρίζουν την Ιστορία.

Μίλησε με αγάπη για την μητέρα και τον πατέρα της και κάλεσε τους νέους να φροντίζουν τον εαυτό τους, να καλλιεργούν τη σκέψη τους, να έχουν ανθρωπιά, να διαλέγουν τον αγώνα, να μη μένουν απαθείς.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ