Σάββατο 9 Δεκέμβρη 2017 - Κυριακή 10 Δεκέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΙΑΝΝΕΝΑ
Αναβλήθηκε η δίκη των εργαζομένων

Αναβλήθηκε για τις 5 Ιούνη η προγραμματισμένη για χτες δίκη δύο εργαζομένων της πρώην «Καρυπίδης» στα Γιάννενα, που είχαν συλληφθεί στις 26/11 μετά από μηνύσεις που κατέθεσε η εργοδοσία του «Market In», με την αστυνομία να τους αναζητά, μέρα Κυριακή, μέσα στα σπίτια τους. Αντίστοιχα, προχτές είχε πάρει αναβολή για τις 4 Ιούνη η δίκη των 12 εργαζομένων, οι οποίοι είχαν συλληφθεί στις 29/11 έξω από το κατάστημα «Market In», στη διάρκεια περιφρούρησης απεργίας που είχε προκηρύξει το Εργατικό Κέντρο της πόλης.

Παράλληλα, σε συνάντηση που είχαν χτες με τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας, μετά από αίτημά τους, εκπρόσωποι του Εργατικού Κέντρου και σωματείων της πόλης επισήμαναν πως και η Εισαγγελία δεν είναι άμοιρη ευθυνών για το μπαράζ καταστολής. Ενημέρωσαν, μάλιστα, για το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι που παλεύουν για το δικαίωμά τους στη δουλειά δεν έχουν απέναντί τους μόνο τις μηνύσεις της εργοδοσίας, τις αστυνομικές δυνάμεις και τις συλλήψεις, αλλά και μπράβους, τις απειλές και τις προκλήσεις που επιστρατεύονται απέναντι στις κινητοποιήσεις τους.

Με αφορμή τις πρόσφατες εξελίξεις, το ΕΚΙ έχει ορίσει ως χώρο της απεργιακής συγκέντρωσης, τη μέρα της πανελλαδικής απεργίας, τα «Market In». «Θέλουμε και μ' αυτόν τον τρόπο να στείλουμε μήνυμα στην κυβέρνηση, στην εργοδοσία των "Market In" αλλά και συνολικά στη μεγαλοεργοδοσία της περιοχής, ότι οι εργάτες δεν κάνουνε πίσω όσες μηνύσεις - συλλήψεις και αν κάνουν, γιατί παλεύουμε για το αυτονόητο, για τη δουλειά και τη ζωή μας. Τη δική μας και των οικογενειών μας. Στα πρόσωπα των εργαζομένων του πρώην "Καρυπίδη" που απολύθηκαν με τα διάφορα κόλπα της εργοδοσίας και τις πλάτες της κυβέρνησης, βλέπουμε το σύνολο των εργαζομένων του νομού μας», εξηγεί στην ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ