Παρασκευή 8 Δεκέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ολα «γκρίζες ζώνες» με «τυράκι» σχεδιασμούς για τα μονοπώλια

Η ανοιχτή αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας, στην επίσκεψη που προετοίμασε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, αποδεικνύει ότι καμία ειρήνη και ασφάλεια δεν εξασφαλίζει η εμπλοκή σε ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, στο πλαίσιο των ΝΑΤΟ και ΕΕ

  • Η επίσκεψη Ερντογάν έδωσε την ευκαιρία στην τουρκική ηγεσία να θέσει το συνολικό πλαίσιο των διεκδικήσεων προς όφελος της τουρκικής αστικής τάξης. Το οδυνηρό αυτό αποτέλεσμα δεν μπορεί να «ξεπλυθεί» με τη διαφήμιση οικονομικών συμφωνιών, ανάμεσα σε τμήματα του ελληνικού και τουρκικού κεφαλαίου, απ' τις οποίες οι λαοί δεν έχουν να κερδίσουν τίποτα.
  • ΚΚΕ: Ο λαός δεν πρέπει να εφησυχάζει με τα παραμύθια του ΣΥΡΙΖΑ και των άλλων αστικών κομμάτων, πως με «επιδέξιους» διπλωματικούς χειρισμούς, πότε με «ζεμπεκιές» και «κουμπαριές» και πότε με την ανάπτυξη διάφορων επιχειρηματικών σχεδίων, θα ξεπεραστούν σχεδιασμοί που είναι συνδεδεμένοι με βαθύτερες αιτίες και ισχυρά ανταγωνιστικά συμφέροντα.
  • Να δυναμώσει η πάλη των λαών και από τις δύο μεριές του Αιγαίου ενάντια στον εθνικισμό, σε κάθε επιδίωξη αλλαγής συνόρων και διεθνών συνθηκών, που οδηγούν στην αιματοχυσία των λαών. Να δυναμώσει η πάλη για να δημιουργηθούν προϋποθέσεις που θα βάλουν τέρμα στις αιτίες που δημιουργούν τον πόλεμο.

ΣΕΛ.  4   -   6

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ