Παρασκευή 8 Δεκέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Επιστολές στρατευμένων

Σε επιστολή τους στον «Ριζοσπάστη», σμηνίτες της 124ης Πτέρυγας Βασικής Εκπαίδευσης της Πολεμικής Αεροπορίας γράφουν:

«Στο Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων της Πολεμικής Αεροπορίας (124η ΠΒΕ) στην Τρίπολη, συγκεκριμένοι νεοσύλλεκτοι με την ανοχή μονίμων φώναζαν εθνικιστικά συνθήματα που καλλιεργούσαν την ξενοφοβία και το μίσος για τους γειτονικούς λαούς.

Εμείς διαμαρτυρηθήκαμε στην αναφορά για το γεγονός. Παρόλο που αρχικά τα εμετικά συνθήματα σταμάτησαν, επαναλήφθηκαν και επιμείναμε με νέες αναφορές. Αυτήν τη φορά στον διοικητή της μοίρας. Μετά τις αντιδράσεις μας, αποσπάσαμε τη δέσμευση ότι δεν θα επαναληφθούν.

Η στάση μας βρήκε τη θετική ανταπόκριση πολλών συναδέλφων και έδωσε την αφορμή να ανοίξουν συζητήσεις για τα δικαιώματα των φαντάρων και για αιτήματα που να καλύπτουν τις ανάγκες τους.

Ταυτόχρονα, αποκαλύφθηκαν φασιστοειδή στοιχεία, τα οποία επιτέθηκαν θρασύδειλα σε μας και τους συναδέλφους που βγήκαν μπροστά. Αναγκάστηκαν να βγάλουν τη μάσκα του "πατριώτη" και αποκαλύφθηκαν οι σκοταδιστικές και αντιδραστικές τους απόψεις».

***

Από φαντάρο που υπηρετεί στην ΑΣΔΥΣ, μας έφτασε η παρακάτω καταγγελία:

«Αφού πρώτα χαιρετίσω την πρωτοβουλία σας να δημιουργήσετε στήλη στον "Ριζοσπάστη" για τους ένστολους, μπαίνω κατευθείαν στο θέμα και περιγράφω τα δύο περιστατικά:

  • Φαντάρος της Ε' ΕΣΣΟ στη Σχολή Διαβιβάσεων (ΣΔΒ) στο Χαϊδάρι βγήκε στην αναφορά και διαμαρτυρήθηκε για τον ανθυπολοχαγό που τους έκανε πρωινή γυμναστική, αφού την ώρα των κάμψεων ανέφερε "Δεν γονατίζουμε. Γονατίζουν μόνο οι γείτονες λαοί μπροστά μας". Αποδεικνύεται έτσι πως απόψεις που καλλιεργούν το μίσος ανάμεσα στους λαούς καλλιεργούνται σκόπιμα από στελέχη.
  • Φαντάρος της Ε' ΕΣΣΟ στην Ανώτατη Στρατιωτική Διοίκηση Υποστήριξης Στρατού (ΑΣΔΥΣ) στου Γουδή δέχθηκε εκφοβισμό από μόνιμο υψηλόβαθμο στέλεχος, που του είπε: "Μήπως είσαι απ' αυτούς που κάνουν καταλήψεις;" και συνέχισε λέγοντας "Καλά να πάθει η γυναίκα που τη χτύπησε η φωτοβολίδα στα Εξάρχεια. Αυτούς υποστήριζε. Το χάρηκα".

Τα παραπάνω περιστατικά δείχνουν ότι μέσα στις ΕΔ φωλιάζουν διάφορα φασιστοειδή. Οι φαντάροι χρειάζεται να τους αποκαλύπτουμε καθημερινά και να τους ξεσκεπάζουμε».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ