Παρασκευή 8 Δεκέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΙΑΝΝΕΝΑ
Κινητοποίηση ενάντια στην καταστολή και το χτύπημα των δικαιωμάτων

Παράσταση διαμαρτυρίας στο Δικαστικό Μέγαρο Ιωαννίνων πραγματοποίησαν χτες το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων και Συνδικάτα της πόλης, την ώρα που ήταν προγραμματισμένη η δίκη των 12 εργαζομένων, οι οποίοι είχαν συλληφθεί στις 29/11 έξω από το κατάστημα «Market In», στη διάρκεια περιφρούρησης απεργίας για τις θέσεις εργασίας και τα δεδουλευμένα των εργαζομένων της πρώην «Καρυπίδης».

Η δίκη αναβλήθηκε για τον Ιούνη του 2018, ενώ μετά από αίτημα των συνδικάτων ορίστηκε για σήμερα ραντεβού με τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας.

Ακολούθησε νέα παράσταση διαμαρτυρίας στον περιφερειάρχη Ηπείρου, Αλ. Καχριμάνη, με τα συνδικάτα να απαιτούν να πάρει θέση για το χτύπημα των δικαιωμάτων των εργαζομένων, την καταστολή και τις συλλήψεις. Ο περιφερειάρχης προκλητικά καλύφθηκε πίσω από τη λογική της «νομιμότητας», υποστηρίζοντας πως είναι με ό,τι προβλέπει ο νόμος...

Σήμερα, εξάλλου, έχει οριστεί η δίκη των δύο εργαζομένων της πρώην «Καρυπίδης» στα Γιάννενα που είχαν συλληφθεί στις 26/11 μετά από μηνύσεις που κατέθεσε η εργοδοσία του «Market In».

Με αφορμή τις εξελίξεις αυτές, το ΕΚΙ έχει ορίσει ως μέρος της απεργιακής συγκέντρωσης τη μέρα της πανελλαδικής απεργίας το χώρο έξω από τα «Market In», στις 10 π.μ., όπου συμβολικά συμπυκνώνεται το σύνολο της αντεργατικής πολιτικής, με οφειλή δεδουλευμένων, απολύσεις, κρατική καταστολή.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ