Παρασκευή 8 Δεκέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Κινητοποίηση σήμερα στην αμερικάνικη πρεσβεία

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ για την απόφαση των ΗΠΑ για ανακήρυξη της Ιερουσαλήμ σε «πρωτεύουσα του Ισραήλ»

Σε κινητοποίηση καλεί σήμερα Παρασκευή η ΚΝΕ, με συγκέντρωση στις 6 μ.μ. στα Προπύλαια και πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία, καταγγέλλοντας την απόφαση των ΗΠΑ για ανακήρυξη της Ιερουσαλήμ σε «πρωτεύουσα του Ισραήλ».

Στη σχετική ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ, τονίζονται τα εξής:

«Καταγγέλλουμε στους νέους και τις νέες, στο λαό της χώρας μας την απόφαση των ΗΠΑ να ανακηρύξουν την Ιερουσαλήμ σε "πρωτεύουσα του Ισραήλ" και να μεταφέρουν εκεί την πρεσβεία τους από το Τελ Αβίβ. Η απόφαση των ΗΠΑ στρώνει το έδαφος για ένα νέο ιμπεριαλιστικό έγκλημα. Η νέα προκλητική ενέργεια του "διαβολικά καλού" - κατά τον Τσίπρα - Τραμπ ρίχνει "λάδι στη φωτιά" για να κάψει τη λύση της σύστασης ενός ανεξάρτητου Παλαιστινιακού κράτους με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, για αυτό που αγωνίζεται και ματώνει τόσα χρόνια ο Παλαιστινιακός λαός.

Το έγκλημα σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού από το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ έχει διαχρονικά τις πλάτες των ΗΠΑ και της ΕΕ.

Κάθε νέος και νέα να καταδικάσει αποφασιστικά τον βασανισμό ενός ολόκληρου λαού, τη βία που ασκεί το κράτος του Ισραήλ με τους χιλιάδες πολιτικούς κρατούμενους, την ανέγερση του τείχους του αίσχους, με τους εποικισμούς και τη συνεχιζόμενη κατοχή των παλαιστινιακών εδαφών.

Με την απόφαση της κυβέρνησης Τραμπ "ανοίγει ο ασκός του Αιόλου" για όλους τους λαούς της περιοχής και για τον ελληνικό, με απρόβλεπτες και επικίνδυνες συνέπειες.

Να σταματήσει τώρα το έγκλημα σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού!

Δίνουμε μαζική και αποφασιστική απάντηση!».

«Στηρίζουμε, δυναμώνουμε την αλληλεγγύη στον αγώνα του Παλαιστινιακού λαού για τη δημιουργία του δικού του ανεξάρτητου και κυρίαρχου κράτους, στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Να σταματήσει η ελληνική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ κάθε οικονομική και στρατιωτική συνεργασία με το κράτος - δολοφόνο του Ισραήλ, κάθε συμμετοχή στους σχεδιασμούς του αμερικανικού ιμπεριαλισμού. Να σταματήσει η εμπλοκή της χώρας μας στα επικίνδυνα για τους λαούς και τη νεολαία σχέδια που αφορούν την περιοχή.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ ΛΑΟ!», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κατήγγειλε το απαράδεκτο σχέδιο των ΗΠΑ - Ισραήλ για το Παλαιστινιακό(2020-02-13 00:00:00.0)
Σημαντική πρωτοβουλία για την Παλαιστίνη(2018-07-31 00:00:00.0)
Παζάρια και μπίζνες του Αμπντάλα Β' με ξένους ηγέτες(2018-06-20 00:00:00.0)
Νέα φονική επίθεση Ισραηλινών στη Γάζα(2018-04-13 00:00:00.0)
Διεθνιστικός αγώνας αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό(2017-12-09 00:00:00.0)
Σχέδια Τραμπ για νέο αραβοϊσραηλινό παζάρι(2017-05-23 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ