Παρασκευή 8 Δεκέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Καταγγέλλει την καταστολή κινητοποίησης στην Τουρκία

Από τη χτεσινή επίθεση κατά απεργών εργατών
Από τη χτεσινή επίθεση κατά απεργών εργατών
Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει τη βίαιη καταστολή εναντίον απεργών κατά τη διάρκεια της χτεσινής κινητοποίησης στο δήμο Cankaya της Αγκυρας, καθώς και τη σύλληψη του μέλους του Προεδρικού Συμβουλίου της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας (ΠΣΟ), Ali Riza Kucukosmanoglu, και άλλων εργαζομένων.

Οι εργαζόμενοι με το Συνδικάτο Nakliyat-is, μέλος της ΠΣΟ, πραγματοποίησαν χτες κινητοποίηση απαιτώντας από την εταιρεία «Norm-Altas», εργολάβο στο δήμο, την τήρηση της Συλλογικής τους Σύμβασης, καθώς και την επαναπρόσληψη 12 εργαζομένων που απολύθηκαν λόγω της συνδικαλιστικής τους δράσης. Διαμαρτυρόμενοι οι εργαζόμενοι μπήκαν στο κτίριο του δημαρχείου, απαιτώντας την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους. Η δημοτική αρχή απάντησε με τη χρήση των δυνάμεων καταστολής, χημικά και συλλήψεις εργαζομένων.

Στην καταγγελία του, το ΠΑΜΕ αναφέρει: «Αν ο Τσίπρας έδωσε σήμερα μαθήματα στον Ερντογάν για το πώς η Αστυνομία χτυπά τις διαδηλώσεις στην Ελλάδα ή το αντίθετο, δεν το γνωρίζουμε. Ομως είναι κοινή η καταστολή και η επίθεση ενάντια στο εργατικό - λαϊκό κίνημα σε Ελλάδα και Τουρκία. Οι κυβερνήσεις υπηρετούν τα κέρδη των επιχειρήσεων και επιτίθενται στα δικαιώματα των εργαζομένων. Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση όλων των εργαζομένων και την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ