Παρασκευή 8 Δεκέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Συνεχίζει τον απροκάλυπτο εμπαιγμό σε βάρος των πληγέντων της Δυτικής Αττικής

Αυτό προκύπτει από την απάντηση του υπουργού Εσωτερικών, Πάνου Σκουρλέτη, στην Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ

Eurokinissi

Περίσσεψε η απροκάλυπτη κυβερνητική κοροϊδία απέναντι στους κατοίκους της Μάνδρας, που ακόμα θρηνούν τους νεκρούς τους και τους κόπους μιας ζωής, κατά τη χτεσινή συζήτηση στη Βουλή της Επίκαιρης Ερώτησης που κατέθεσε ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Γκιόκας.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ ζήτησε από τον υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη να δηλώσει συγκεκριμένα, τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση για να λυθεί το αντιπλημμυρικό πρόβλημα στην Αττική ώστε να σταματήσει το διαρκές έγκλημα σε βάρος των κατοίκων της με την πρώτη δυνατή μπόρα, αλλά και για να αποζημιωθούν 100% οι κάτοικοι των περιοχών της Δ. Αττικής, τονίζοντας ότι αυτά που έχουν εξαγγελθεί δεν επαρκούν ούτε για τα στοιχειώδη.

Ο Γ. Γκιόκας επισήμανε ότι οι κάτοικοι αυτό που λένε είναι ότι τα ίδια ζουν «κάθε χρόνο εδώ και δεκαετίες». «Με μια έννοια», πρόσθεσε, «είναι και ο καθρέφτης του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης, της αναρχίας και της βαρβαρότητας» που υπηρετεί και η σημερινή κυβέρνηση. «Αναρχη οικιστική ανάπτυξη με κριτήριο το κέρδος, κανένα σχέδιο εργατικής - λαϊκής κατοικίας επί δεκαετίες, τεχνικά έργα που φτιάχνονται χωρίς τις αναγκαίες προδιαγραφές, έλλειψη αντιπλημμυρικών έργων». Αυτό είναι το βασικό πρόβλημα και «όχι τα λαϊκά σπίτια, όπως αναφέρεται από ορισμένους». «Υπάρχουν έργα - σημείωσε - όπως η Αττική Οδός, το νέο αεροδρόμιο, ο ΧΥΤΑ στο Γραμματικό, που δημιουργούν προβλήματα πλημμυρικών φαινομένων», γιατί κατασκευάστηκαν με κριτήριο το κέρδος και όχι την εξυπηρέτηση των λαϊκών αναγκών.

Ο υπουργός Π. Σκουρλέτης, αφού αναμάσησε τα περί «κλιματικής αλλαγής», «υπερπληθυσμού» και «τις πολλές χρήσεις που συνωστίζονται στη συγκεκριμένη περιοχή, αλλά και σε άλλες περιοχές», στη συνέχεια άρχισε να αραδιάζει διάφορα νούμερα όπως ότι «στη Δ. Αττική αυτήν τη στιγμή εκτελούνται αντιπλημμυρικά έργα περίπου 4, 5 εκατ. ευρώ, άλλα 4 έργα δημοπρατούνται και άλλα 6 είναι υπό δημοπράτηση, συνολικού προϋπολογισμού 17,1 εκατ. ευρώ», αποφεύγοντας να απαντήσει συγκεκριμένα στα ερωτήματα του Γ. Γκιόκα.

«Τι σόι κλιματική αλλαγή είναι αυτή που χτυπάει μόνο τις φτωχές λαϊκές συνοικίες;», απάντησε ο Γ. Γκιόκας, τονίζοντας ότι για την αντιπλημμυρική προστασία της Αττικής, «οι μελέτες λένε ότι χρειάζονται 2 δισ. ευρώ, όσα δίνετε για τα "F-16"». Ζήτησε από τον υπουργό να εξηγήσει γιατί στον κρατικό προϋπολογισμό του 2018 όχι μόνο δεν υπάρχει στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων το κονδύλι των 250 εκατ. ευρώ για αντιπλημμυρικά έργα που υποσχέθηκε ο πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής, αλλά αντίθετα υπάρχει μείωση του σχετικού κονδυλίου. Και αυτό, όπως τόνισε, όταν υπάρχουν «δικές σας μελέτες», όπως η Προκαταρκτική Μελέτη Διαχείρισης Κινδύνων Πλημμύρας των Λεκανών Απορροής Ποταμών του Υδατικού Διαμερίσματος Αττικής, «που λένε ότι υπάρχουν περιοχές που μπορεί να υπάρξουν τέτοια ή παρόμοια φαινόμενα, που δυνητικά επηρεάζουν τρία εκατομμύρια πληθυσμού». Από την άλλη, σημείωσε, το ΠΔΕ όσον αφορά το υπουργείο Υποδομών δείχνει έργα (π.χ. βελτίωση αυτοκινητοδρόμων) που διευκολύνουν το κεφάλαιο και μάλιστα με διαδικασίες fast truck, όταν για αντιπλημμυρικά η γραφειοκρατία «πάει σύννεφο».

Ο Π. Σκουρλέτης απέφυγε και αυτήν τη φορά να δώσει σαφείς απαντήσεις, ενώ απογειώνοντας τον εμπαιγμό ζήτησε «να βρεθούμε σε έναν κοινό βηματισμό» για τη στήριξη των ...προσπαθειών της κυβέρνησης!


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ