Τετάρτη 6 Δεκέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
«Το αγόρι με τη βαλίτσα»

Οι μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου της Αττικής πάνε θέατρο την Κυριακή!

Οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στην Αττική καλούν την Κυριακή 10 Δεκέμβρη, στις 11.30, μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου να παρακολουθήσουν τη θεατρική παράσταση «Το αγόρι με τη βαλίτσα» που ανεβαίνει στην Παιδική Σκηνή του Θεάτρου «Κάππα». Μια διαφορετική περιπέτεια που θα συναρπάσει, αλλά και θα ευαισθητοποιήσει, θα προβληματίσει σχετικά με το προσφυγικό ζήτημα.

Ενα νεαρό αγόρι, που ζει κάπου στη Μέση Ανατολή, φαντάζεται ταξίδια σαν του Σεβάχ του Θαλασσινού. Οταν ξεσπά πόλεμος, ο μικρός Ναζ ξεκινά το δικό του διαφορετικό ταξίδι. Διασχίζει ερήμους, βουνά και θάλασσες με μόνη συντροφιά την Κρίσια, ένα κορίτσι που έχει και αυτό τον ίδιο προορισμό, ώσπου να φτάσει στο Βερολίνο και να συναντήσει τον μεγαλύτερο αδελφό του, έχοντας στη βαλίτσα του μοναδικό όπλο τις ιστορίες του.

Το έργο του δημοφιλέστερου συγγραφέα για παιδιά και εφήβους στη Μεγάλη Βρετανία Μάικ Κένι, ανεβάζει ο γνωστός σκιοπαίκτης και σκηνοθέτης Ηλίας Καρελλάς στην υπέροχη μετάφραση - διασκευή της Ξένιας Καλογεροπούλου. Τον πρωταγωνιστικό ρόλο του αγοριού ενσαρκώνει ο Δημήτρης Μακαλιάς, ενώ τη μουσική και τα τραγούδια της παράστασης ερμηνεύει ζωντανά στη σκηνή η Αρετή Κετιμέ. Τη μουσική διασκευή του παραδοσιακού τραγουδιού «Ξενιτεμένο μου πουλί» για το φινάλε της παράστασης χάρισαν οι String Demons. Τα σκηνικά αντικείμενα και τα κοστούμια είναι της Αγγελικής Μπόζου και η κίνηση της Αντιγόνης Γύρα. Παίζουν ακόμα οι ηθοποιοί και μουσικοί: Κατερίνα Αθανασιάδη, Τάσος Αντωνίου, Γιώργος Γερωνυμάκης, Μαρία Ελευθεριάδη, Εκτορας Κυριάκου, Φάνης Παυλόπουλος.

Απαραίτητη η τηλεφωνική κράτηση θέσεων στο τηλέφωνο: 6973310913. Τιμή εισιτηρίου: 6 ευρώ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ