Τετάρτη 6 Δεκέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ
Πανθεσσαλική συγκέντρωση χτες στη Λάρισα

Από τη χτεσινή κινητοποίηση
Από τη χτεσινή κινητοποίηση
Μαζική κινητοποίηση στα γραφεία της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας, στη Λάρισα, πραγματοποίησαν χτες συνταξιούχοι από τους τέσσερις νομούς της Θεσσαλίας, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων της περιοχής. Κρατώντας πανό, συγκεντρώθηκαν στην πύλη του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας και από εκεί με πορεία και φωνάζοντας συνθήματα έφτασαν στα γραφεία της ΥΠΕ.

Στη συνάντηση που είχαν εκπρόσωποί τους με τον αναπληρωτή διοικητή της 5ης ΥΠΕ και την υποδιοικήτρια, κατέθεσαν υπόμνημα στο οποίο, εκτός των άλλων, αναφέρονται στις μεγάλες ελλείψεις σε ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό, σε τεχνολογικό εξοπλισμό, αλλά και σε αναλώσιμα υλικά και φάρμακα, που υπάρχουν στα νοσοκομεία, στα Κέντρα Υγείας και στα ΠΕΔΥ της Θεσσαλίας, με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται αφάνταστα οι ασθενείς.

Να παρουσιάσουν μια διαφορετική εικόνα από αυτή που ισχύει στην πραγματικότητα προσπάθησαν οι εκπρόσωποι της ΥΠΕ. Μεταξύ άλλων, υποστήριξαν ότι η Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Περίθαλψη στην περιοχή είναι «σε καλό επίπεδο» και ότι για τις ελλείψεις ιατρικού προσωπικού έχουν προγραμματιστεί προσλήψεις. Για δε τις ελλείψεις σε αναλώσιμα και φάρμακα, σύμφωνα με τους αρμόδιους, το μόνο που δεν φταίει είναι η πολιτική υποχρηματοδότησης της Υγείας και εμπορευματοποίησης του Φαρμάκου, που υπηρετεί και αυτή η κυβέρνηση...


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ