Τρίτη 5 Δεκέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΑΓΡΟΤΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ
Συνεχίζονται οι περιφερειακές συσκέψεις

Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Εβρου «Η Ενότητα» και Αγροτικοί Σύλλογοι της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, σε συντονισμό με την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων, καλούν όλους τους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους της περιοχής να συμμετάσχουν στην περιφερειακή σύσκεψη που θα γίνει στην Κομοτηνή, αύριο, Τετάρτη, στις 7 μ.μ., στην αίθουσα της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Νομού Ροδόπης.

Στη σύσκεψη θα παραβρεθεί ο Βαγγέλης Μπούτας, εκ μέρους της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων.

Στην Κρήτη

Περιφερειακή σύσκεψη διοργανώνουν επίσης οι Αγροτικοί Σύλλογοι Ανατολικής Κρήτης, την Παρασκευή 8/12, στις 6.30 μ.μ. στα Πεζά Ηρακλείου (αίθουσα Πολιτισμού, Δημαρχείο). Θα μιλήσει ο Ρίζος Μαρούδας, μέλος της Γραμματείας της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων.

Ανάλογη σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί από την Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν. Χανίων, την Πέμπτη 7/12, στις 8 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Χανίων.

Αγροτικό συλλαλητήριο αύριο στη Λέσβο

Παλλεσβιακό αγροτικό συλλαλητήριο πραγματοποιείται αύριο Τετάρτη μετά από απόφαση του 2ου Συνεδρίου της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου. Οι εργασίες του συνεδρίου ολοκληρώθηκαν στις 25/11 με την εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου και την υιοθέτηση αγωνιστικού προγράμματος δράσης.

Στο συνέδριο στο Μουσείο Ελαιουργίας της Αγίας Παρασκευής συμμετείχαν οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι από τους αγροτικούς συλλόγους του νησιού, καθώς και αγρότες που είχε καλέσει η Ομοσπονδία από χωριά που ακόμα δεν έχουν συλλόγους. Παραβρέθηκε επίσης εκπρόσωπος της διοίκησης του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Λέσβου.

Στο τέλος των εργασιών αποφασίστηκε ομόφωνα οι μικρομεσαίοι αγροτοκτηνοτρόφοι του νησιού να κορυφώσουν τον αγώνα που δίνουν εδώ και δυο μήνες για την καταπολέμηση της ζωονόσου της ευλογιάς, την άμεση αποζημίωση των πληγέντων, αλλά και τη διεκδίκηση ενός πλαισίου αιτημάτων στήριξης των κτηνοτρόφων.

Σύσκεψη στη Λακωνία

Ευρεία σύσκεψη στο Πνευματικό Κέντρο Γλυκόβρυσης διοργανώνει αύριο Τετάρτη στις 7 μ.μ. ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Λακωνίας, απευθύνοντας κάλεσμα μαζικής συμμετοχής σε όλους τους μικρομεσαίους αγρότες των περιοχών του δήμου Ευρώτα που επλήγησαν από τις πρόσφατες κακοκαιρίες.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ