Κυριακή 3 Δεκέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΠΑΤΡΑΣ
Εδωσαν αποφασιστική απάντηση στη νοθεία και τον εκφυλισμό

Από την κινητοποίηση το βράδυ της Παρασκευής
Από την κινητοποίηση το βράδυ της Παρασκευής
Απέναντι στην προσπάθεια του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού να οργανώσει εκλογές νοθείας και απάτης στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας (ΕΚΠ), μια σειρά συνδικάτα της Πάτρας, από τα πιο μαζικά της δύναμης του ΕΚΠ, ανέλαβαν το απόγευμα της Παρασκευής μια ιδιαίτερα σημαντική πρωτοβουλία: Στο πλαίσιο μαζικής σύσκεψης που πραγματοποίησαν στην αίθουσα συνελεύσεων του Εργατικού Κέντρου, αποφάσισαν να πάρουν στα χέρια τους την υπόθεση της διεξαγωγής του συνεδρίου του ΕΚΠ και της σημερινής εκλογικής διαδικασίας, πετώντας έξω τους εργατοπατέρες και τους φίλους των αφεντικών.

«Το Εργατικό Κέντρο στο πλευρό των εργατών, όχι σύμμαχος των αφεντικών. Η νοθεία και απάτη δεν θα περάσει»: Το σύνθημα στο γιγαντοπανό που ανάρτησαν τα σωματεία - μέλη του ΕΚΠ στην πρόσοψη του κτιρίου του Εργατικού Κέντρου έδωσε το στίγμα της πρωτοβουλίας τους.

Αυτό ήταν και το περιεχόμενο του πλατιού καλέσματος που απηύθυναν με κάθε τρόπο στην εργατική τάξη της Πάτρας, στους ανέργους, στα συνδικάτα και τις Επιτροπές Αγώνα, να αγκαλιάσουν αυτήν τη δίκαιη πρωτοβουλία, συμμετέχοντας μαζικά σε συγκέντρωση χτες Σάββατο, αλλά και στο ίδιο το Συνέδριο του ΕΚΠ σήμερα Κυριακή, καθιστώντας το πραγματικά συνέδριο της εργατιάς.

Το όργιο νοθείας, εκφυλισμού και απάτης στο οποίο επιδόθηκε το προηγούμενο διάστημα ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός, «απογειώθηκε» στην εκλογοαπολογιστική συνέλευση του Εργατικού Κέντρου στις 14 Νοέμβρη, κατά την οποία η «ηγετική» ομάδα της διοίκησης του ΕΚΠ, όπου τον πρώτο λόγο έχει η ΠΑΣΚΕ, «νομιμοποίησε» μια σειρά «αντιπροσώπους», με απαράδεκτες διαδικασίες που «έμπαζαν» από παντού, χωρίς κανέναν έστω υποτυπώδη έλεγχο, χωρίς καν να υπάρχουν πρακτικά σωματείων.

Το ποτήρι ξεχείλισε με την απόφαση που πήρε προχτές, Παρασκευή, το Πρωτοδικείο Πάτρας, με την οποία «νομιμοποίησε» τους αντιπροσώπους - «μαϊμού», παρεμβαίνοντας ευθέως στις διαδικασίες του συνεδρίου, στηρίζοντας τις εκφυλιστικές μεθοδεύσεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, τα σχέδια κυβέρνησης και εργοδοσίας.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσαν τα σωματεία της Πάτρας μετά τη σύσκεψη που πραγματοποίησαν την Παρασκευή, κατήγγειλαν αυτήν την απόφαση, επισημαίνοντας: «Το δικαστήριο αποφάσισε να συμμετέχουν στις εκλογές σωματεία που δεν έκαναν καν αρχαιρεσίες, που παρουσίασαν ψεύτικα και πλαστά χαρτιά, που μάζεψαν ψήφους από όλη την Ελλάδα, που δεν έκαναν ποτέ συνεδρίαση, εναντιώθηκαν σε κάθε πρωτοβουλία οργάνωσης και αγώνα για την υπεράσπιση των εργαζομένων και των ανέργων. Αυτή είναι η "ανεξάρτητη" Δικαιοσύνη που νομιμοποιεί τη νοθεία και την απάτη».

Αποτυπώνοντας τη σημασία και το περιεχόμενο της πρωτοβουλίας τους, τα σωματεία της Πάτρας υπογραμμίζουν: «Η αντιπαράθεση και η κόντρα που έχουμε ανοίξει εδώ και μήνες με αφορμή τις εκλογές του ΕΚ, είναι δίκαιη και αφορά όλη την εργατική τάξη της πόλης μας. Δεν είναι μια μάχη για τα κουκιά, είναι μια ουσιαστική μάχη για το τι προσανατολισμό θα έχει το ΕΚ. Είναι μια μάχη για να σταματήσει το ΕΚ να είναι μηχανισμός της εργοδοσίας και του εργοδοτικού συνδικαλισμού, που το μόνο που επιδιώκει είναι να υποτάξει τους εργάτες στις επιδιώξεις των επιχειρηματιών και των βιομηχάνων της περιοχής μας. Θέλουμε ΕΚ αποκούμπι και πραγματικό στήριγμα των εργατών και των αγώνων τους, και όχι παραμάγαζο του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ