Σάββατο 2 Δεκέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΝΕΟΛΑΙΑ
Την επόμενη βδομάδα το σχέδιο για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής

Την επόμενη βδομάδα πρόκειται, σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, να δοθεί στη δημοσιότητα το πόρισμα της Επιτροπής που έχει συσταθεί για τη δημιουργία του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, το οποίο, σύμφωνα με το σχεδιασμό, θα προκύψει από τη συγχώνευση των ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά.

Μετά την προχτεσινή τελευταία συνεδρίαση της Επιτροπής για τη δημιουργία του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, το υπουργείο ανακοίνωσε πως με βάση τη συζήτηση της κοινής συνεδρίασης των Συγκλήτων των δύο ιδρυμάτων, υπήρξε περαιτέρω ανταλλαγή απόψεων «σε πολύ καλό κλίμα» για τη δομή των νέων τμημάτων, τα ζητήματα ένταξης του προσωπικού στα νέα τμήματα και τις διαδικασίες εκλογής μονοπρόσωπων οργάνων. Η επιτροπή έχει κληθεί να καταθέσει το πόρισμά της εντός της επόμενης βδομάδας και με βάση αυτό θα προχωρήσει και η νομοθετική πρωτοβουλία μετά από διαβούλευση εντός του Δεκέμβρη.

Την ίδια στιγμή, οι σπουδαστές προτάσσουν τις δικές τους ανάγκες, δηλώνοντας πως από μόνη της η δημιουργία του νέου ιδρύματος, με βάση την πραγματικότητα που αντιμετωπίζουν καθημερινά στη ζωή και τις σπουδές τους, δεν πρόκειται να απαντήσει στις πραγματικές ανάγκες. Με αιτήματα στην κατεύθυνση της πραγματικής αναβάθμισης, οι σπουδαστές του ΤΕΙ Αθήνας εδώ και δύο μήνες βρίσκονται σε κινητοποιήσεις και τις επόμενες μέρες, μέσα από νέες Γενικές Συνελεύσεις, αποφασίζουν την πορεία τους. Στο πλαίσιο αυτό, προχτές πραγματοποίησαν δυναμική κινητοποίηση στο υπουργείο Παιδείας, διεκδικώντας μόνιμο και σταθερό προσωπικό με πλήρη δικαιώματα (καθώς στο ΤΕΙ Αθήνας έπρεπε να φτάσουν στην όγδοη βδομάδα διδασκαλίας για να καλυφθούν μια σειρά θέσεις), να μην πληρώσουν οι σπουδαστές τις αλλαγές που ετοιμάζονται, αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης στο ύψος των αναγκών, σπουδές χωρίς εμπόδια με ενίσχυση της φοιτητικής μέριμνας, κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας στις σχολές.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ