Κυριακή 3 Δεκέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΙΤΑΛΙΑ
Προς «επανακαθορισμό» του πλαισίου κήρυξης των απεργιών

Στο στόχαστρο του κεφαλαίου το απεργιακό δικαίωμα σε όλη την ΕΕ
Στο στόχαστρο του κεφαλαίου το απεργιακό δικαίωμα σε όλη την ΕΕ
Και στην Ιταλία, το κεφάλαιο και οι δυνάμεις που το υπηρετούν, αξιοποιώντας την κυριαρχία του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού στο εργατικό - συνδικαλιστικό κίνημα, προετοιμάζουν το έδαφος για αποφασιστικό χτύπημα του απεργιακού δικαιώματος.

«Οπου υπάρχουν σωματεία με γραμμή σύγκρουσης και ταξικό προσανατολισμό, γίνεται προσπάθεια περιορισμού της συνδικαλιστικής δράσης και ειδικά περιορισμού του δικαιώματος της απεργίας», επισήμανε μιλώντας στην εκδήλωση ο Πέτρος Κηπουρόπουλος, μετανάστης, εργαζόμενος στην Ιταλία.

«Είναι ενδιαφέρον», πρόσθεσε, «ότι αυτή η συζήτηση άνοιξε τον Ιούλη όπου σε μια απεργία που είχαν προκηρύξει τα συνδικάτα βάσης στον κλάδο των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς η συμμετοχή ήταν πολύ μεγάλη, αναντίστοιχη της δυναμικής των συνδικάτων βάσης σε αυτόν τον κλάδο, με αποτέλεσμα να μπλοκάρουν τα πάντα με μια πολύ επιτυχημένη απεργία. Η κυβέρνηση και ο αστικός Τύπος λέγανε πως δεν γίνεται μικρά συνδικάτα χωρίς πολλούς εγγεγραμμένους να μπλοκάρουν τη χώρα και πως θα πρέπει να επανακαθοριστεί το πλαίσιο της προκήρυξης των απεργιών Στην πραγματικότητα, η απεργία ήταν επιτυχημένη γιατί συμμετείχαν οι εργαζόμενοι, ανεξάρτητα από το αν είναι εγγεγραμμένοι στα συνδικάτα που την είχαν προκηρύξει. Αυτό φοβούνται και για αυτό θέλουν να χτυπήσουν το δικαίωμα στην απεργία».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ