Πέμπτη 30 Νοέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΒΑΛΕΝΘΙΑ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Με Σπανούλη για παραμονή στο «ρετιρέ»

Το νικηφόρο σερί των τελευταίων τριών αγωνιστικών δοκιμάζεται απόψε για τον Ολυμπιακό, που αγωνίζεται στην Ισπανία με αντίπαλο τη Βαλένθια (21.30 - Novasports 2) για τη 10η αγωνιστική της Ευρωλίγκας. Οι τελευταίες νίκες έφεραν τους «ερυθρόλευκους» στην πρώτη θέση της βαθμολογίας μαζί με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, και απολογισμό μέχρι τώρα 7 νίκες και 2 ήττες. Στόχος της ελληνικής ομάδας είναι η διεύρυνση του νικηφόρου σερί και η παραμονή στην κορυφή, απέναντι στους ιδιαίτερα επικίνδυνους - ιδιαίτερα στην έδρα τους - γηπεδούχους. Η ισπανική ομάδα άλλωστε προέρχεται από πέντε σερί ήττες, που την έχουν ρίξει χαμηλά στη βαθμολογία της διοργάνωσης, και ψάχνει μια μεγάλη νίκη ώστε να επανακάμψει.

Ομάδα ικανή για ζημιά, παρά τις απουσίες λόγω τραυματισμών, και με πλεονέκτημα την ποικιλία στο παιχνίδι της, χαρακτήρισε τη Βαλένθια ο τεχνικός του Ολυμπιακού Γιάννης Σφαιρόπουλος, μιλώντας για την αποψινή αναμέτρηση. Ερωτηθείς για τον πρώην «ερυθρόλευκο» Μάικ Γκριν, ο οποίος ξεχωρίζει μέχρι στιγμής με την παρουσία του στην ομάδα, εκτίμησε ότι η Βαλένθια διαθέτει κι άλλους αξιόλογους παίκτες που χρειάζονται προσοχή. Πρόσθεσε επίσης ότι θα πρέπει να γίνει σπουδαία δουλειά από την ομάδα του στην περιφερειακή άμυνα, καθώς, όπως ανέφερε, τα μακρινά σουτ αποτελούν πλεονέκτημα των αντιπάλων.

Στα συν για τον Ολυμπιακό η επιστροφή στη δράση μετά από σχεδόν δύο μήνες του Βασίλη Σπανούλη, που ξεπέρασε τον τραυματισμό του και όπως δήλωσε ο Γ. Σφαιρόπουλος είναι σε ικανοποιητικό επίπεδο να ξεκινήσει ένα παιχνίδι όπως κόντρα στην Βαλένθια. Στην αποστολή βρίσκεται και ο Γιώργος Πρίντεζης, που ξεπέρασε την τενοντίτιδα που τον ταλαιπωρούσε. Αντίθετα, εκτός έμειναν οι τραυματίες Αγραβάνης και Μάντζαρης. Μεγάλο είναι και το πρόβλημα των απουσιών στη Βαλένθια, αφού δεν θα αγωνιστούν οι Ντούμπλιεβιτς, Γουίλιαμς, Ντιό και Αμπάλδε, ωστόσο επιστρέφει ο Μαρτίνεθ.

  • Αλλα σημερινά παιχνίδια: Κίμκι - Μπάμπεργκ (19.00 - Novasports 1), Εφές - Αρμάνι (19.30 - Novasports 3), Μακάμπι Τελ Αβίβ - Ζαλγκίρις (21.05 - Novasports 4), Μπασκόνια - Φενέρ (21.30 - Novasports 1).

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ