Τετάρτη 29 Νοέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Νέα στοιχεία για τη δολοφονία του 28χρονου Αφγανού

Εξιχνιάστηκε από την αστυνομία η υπόθεση της ανθρωποκτονίας του 28χρονου Αφγανού αργά το απόγευμα της περασμένης Κυριακής στο χωριό Πάμφυλα της Λέσβου. Μέχρι χτες το βραδύ είχαν συλληφθεί τέσσερις Αφγανοί μετανάστες, ηλικίας 18 έως 29 ετών, ενώ αναζητούνται άλλοι δύο ομοεθνείς του. Ολοι κατηγορούνται για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και της απόπειρας ανθρωποκτονίας. Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, αφορμή της σφαγής ήταν οικονομικές διαφορές που είχαν οι δράστες με το θύμα.

Κατά την αστυνομία, οι δράστες μπήκαν στον αύλειο χώρο κατοικίας όπου έμενε ο 28χρονος στην παραπάνω περιοχή, επιτέθηκαν και τον τραυμάτισαν θανάσιμα, χρησιμοποιώντας μαχαίρια και αιχμηρά αντικείμενα, ενώ με τα ίδια μέσα τραυμάτισαν και δύο ακόμη συγγενείς του θύματος, που έμεναν στο ίδιο σπίτι. Κατά τη διάρκεια των ερευνών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τέσσερα μαχαίρια, ένα κατσαβίδι και άλλα αιχμηρά αντικείμενα που σχετίζονται με την υπόθεση αυτή. Λίγο νωρίτερα είχε προηγηθεί στην ίδια περιοχή και άλλη συμπλοκή, στην οποία συμμετείχαν οι παραπάνω μετανάστες, αφού το θύμα είχε πάει με άλλα δύο άτομα στο σπίτι των δραστών, όπου και τραυματίστηκε ένα άτομο.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, το θύμα είχε εγκατασταθεί στα Πάμφυλα και από εκεί συγκέντρωνε ομοεθνείς του, τους οποίους στέγαζε σε σπίτια που νοίκιαζε στο χωριό. Στη συνέχεια τους «νοίκιαζε» ως εργάτες σε ντόπιους για δουλειές στα χωράφια τους. Μαρτυρίες κατοίκων του χωριού αναφέρουν ότι οι μετανάστες «νοικιάζονταν» έναντι 25 ευρώ τη μέρα για τη συλλογή της ελιάς. Από αυτά τα χρήματα, τα 10 τα κρατούσε ο εργάτης - μετανάστης και τα υπόλοιπα 15 τα παρακρατούσε το θύμα για τη διαμεσολάβησή του και για τα έξοδα σίτισης και στέγασης.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ