Τετάρτη 29 Νοέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΧΑΝΙΑ
Στα «μαλακά» οι ΝΑΤΟικοί νταήδες

Ενοχοι ερήμην κρίθηκαν χτες οι δύο Βρετανοί ΝΑΤΟικοί στρατιώτες, οι οποίοι ξυλοκόπησαν τον Χανιώτη Παντελή Σαπουνάκη, στις 18 Νοέμβρη. Το δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης 18 μηνών με αναστολή, ωστόσο η συνήγορος υπεράσπισης των στρατιωτών δεν συμμετείχε στη διαδικασία, καθώς στην εξουσιοδότηση που είχε από τους Βρετανούς για να τους εκπροσωπήσει, δεν αναγραφόταν η διεύθυνση μόνιμης κατοικίας τους.

Θυμίζουμε ότι τα ξημερώματα της 18ης Νοέμβρη, τέσσερις Βρετανοί ΝΑΤΟικοί στρατιώτες που συμμετείχαν στην πολυεθνική ΝΑΤΟική άσκηση «ΝΗΡΗΙΣ 2017», επιτέθηκαν απρόκλητα και τραυμάτισαν κατοίκους στο κέντρο της πόλης των Χανίων, ανάμεσά τους και τον Π. Σαπουνάκη, που βρέθηκε με σοβαρά κατάγματα στο Νοσοκομείο Χανίων. Ωστόσο, με πρόταση του εισαγγελέα η ορισμένη αρχικά για τη Δευτέρα 20/11 δίκη - με τη διαδικασία του αυτόφωρου - για δύο από τους Βρετανούς αναβλήθηκε για χτες και οι Βρετανοί αφέθηκαν ελεύθεροι, με τα πλοία τους να σαλπάρουν λίγη ώρα μετά τη δίκη!

Μάρτυρες στην υπόθεση ήταν το θύμα Παντελής Σαπουνάκης, η σύζυγός του και ο φίλος τους Αναστάσιος Μανουσάκης, ο οποίος ήταν παρών στο περιστατικό. Ο δικηγόρος του Π. Σαπουνάκη έκανε λόγο για «μεθόδευση της όλης διαδικασίας, από την προανάκριση μέχρι τη διαδικασία, προκειμένου οι Βρετανοί να φύγουν ποινικά αλώβητοι».

Κινητοποίηση στα δικαστήρια πραγματοποίησε χτες η Επιτροπή Ειρήνης Χανίων. Μετά το πέρας της δίκης ο Γ. Φραγκιουδάκης, εκ μέρους της Επιτροπής Ειρήνης Χανίων, είπε πως «θεωρούμε ότι πέσανε στα μαλακά οι ράμπο που χτυπήσαν τον Παντελή Σαπουνάκη. Συμπαραστεκόμαστε στην οικογένειά του και τον ίδιο για τα χτυπήματα που έχει υποστεί. Θεωρούμε ότι δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων, όπως όφειλε, το δικαστήριο. Συνεχίζουν να είναι ξέφραγο αμπέλι τα Χανιά και την πραγματική καταδίκη θα τη δώσει ο χανιώτικος λαός».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ