Τετάρτη 29 Νοέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«MARKET IN» - ΓΙΑΝΝΕΝΑ
Απεργία ενάντια στο ανθρωποκυνηγητό και την τρομοκρατία

Σήμερα η εξ αναβολής δίκη των εργαζομένων που συνελήφθησαν την περασμένη Κυριακή, ύστερα από μήνυση της εργοδοσίας

Από κινητοποίηση για την επαναπρόσληψη των απολυμένων της πρώην «Καρυπίδης» στα Γιάννενα
Από κινητοποίηση για την επαναπρόσληψη των απολυμένων της πρώην «Καρυπίδης» στα Γιάννενα
Απεργία πραγματοποιείται σήμερα στο «Market In» στα Γιάννενα ενάντια στις συλλήψεις, τις διώξεις και το ανθρωποκυνηγητό που εξαπέλυσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ σε βάρος εργαζομένων που παλεύουν για την καταβολή δεδουλευμένων και για το δικαίωμα στη δουλειά. Στο πλαίσιο της απεργίας θα γίνει συγκέντρωση στο «Market In» και θα ακολουθήσει νέα συγκέντρωση στα δικαστήρια.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Κυριακή η αστυνομία στα Γιάννενα προχώρησε σε δύο συλλήψεις εργαζομένων στον «Καρυπίδη», με τη διαδικασία του αυτόφωρου, ενώ με τον ίδιο τρόπο προσπάθησε να συλλάβει άλλους έξι, μεταξύ αυτών και την πρόεδρο του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων, ύστερα από μηνύσεις που έκανε η εργοδοσία της «Market In» (στην οποία μεταβιβάστηκε η επιχείρηση «Καρυπίδης»).

Οι μηνύσεις της εργοδοσίας και η άμεση «ανταπόκριση» της αστυνομίας ήρθαν μετά από γλέντι αλληλεγγύης των εργαζομένων το Σάββατο έξω από το κατάστημα του «Market In» στα Γιάννενα, το οποίο αποτέλεσε μέρος των κινητοποιήσεων των εργαζομένων στον «Καρυπίδη», στα Γιάννενα, στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις, για την καταβολή των δεδουλευμένων και για την πρόσληψή τους από τον νέο εργοδότη.

Οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα, ορίστηκε δικάσιμος για την προηγούμενη Δευτέρα, δόθηκε αναβολή και η νέα δίκη γίνεται σήμερα. Η σημερινή απεργία κηρύχθηκε με απόφαση του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων. Τις διώξεις έχουν καταδικάσει το ΠΑΜΕ και πλήθος συνδικάτων.

Διώκουν όποιον αγωνίζεται - στο απυρόβλητο η εκμετάλλευση

Σε κοινή ανακοίνωση της Επιτροπής Αγώνα Εργαζομένων πρώην «Καρυπίδης» και του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων και λοιπών Ιδιωτικών Υπαλλήλων ν. Ιωαννίνων σημειώνονται μεταξύ άλλων τα εξής:

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, η αστυνομία, ξεπέρασαν αυτή τη φορά κάθε όριο. Ουσιαστικά διαμηνύουν ότι όποιος παλεύει για τη δουλειά του, για τα δεδουλευμένα του, διώκεται, στήνεται ανελέητο ανθρωποκυνηγητό, ενώ αντίθετα, όποιος απολύει, αφήνει απλήρωτους εργαζόμενους, τους εκμεταλλεύεται, μένει στο απυρόβλητο. Αυτή είναι η θεμελιώδης αρχή του νέου συνδικαλιστικού νόμου που επεξεργάζεται η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ με τη στήριξη της ΝΔ, και ήδη το εργατικό κίνημα ετοιμάζει δυναμική απάντηση με απεργία στις 14 Δεκέμβρη.

(...) Εμείς οι εργαζόμενοι που μας μήνυσαν, μας χτύπησαν τα ΜΑΤ, συνέλαβαν συνδικαλιστές συναδέλφους μας και τώρα ήρθε η αστυνομία και στα σπίτια μας κατόπιν εντολής της "Μarket In" για να μας συλλαμβάνει έναν έναν, να μας παίρνουν κυριακάτικα από τα παιδιά μας, να μας πηγαίνουν αυτόφωρο ή να μας ψάχνουν στα σπίτια μας για να μας συλλάβουν, δηλώνουμε ότι δε φοβόμαστε! Συνεχίζουμε!

(...) Δεν έχει σημασία ποιος καλεί την αστυνομία, ούτε ποιος υπογράφει τη μήνυση! Ευθύνες έχουν όλοι μαζί! Τα "Μarket In", ο Καρυπίδης, η Ενωση Αγροτικών Συνεταιρισμών (που νοικιάζει το κατάστημα), η κυβέρνηση, η υπουργός Εργασίας, περιφερειάρχης και δήμαρχος. Δε μας φοβίζουν! Συνεχίζουμε! Εχουμε δίπλα μας τους συναδέλφους μας που περνάμε τα ίδια, έχουμε το σωματείο μας, το Εργατικό Κέντρο, τα άλλα κλαδικά σωματεία, άλλους φορείς και φορείς νεολαίας και δε φοβόμαστε τίποτα!

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους νέους να στηρίξουν την απεργία που προκηρύχτηκε στο "Μarket In" σαν πρώτη απάντηση στη βία που εξαπολύεται στους εργαζόμενους! Να πάρουν θέση όλοι οι υπεύθυνοι φορείς, η κυβέρνηση, το Περιφερειακό Συμβούλιο, το Δημοτικό Συμβούλιο!».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Απαιτούν εφαρμογή των δικαστικών αποφάσεων για ένσημα, θέσεις εργασίας και δεδουλευμένα(2022-01-25 00:00:00.0)
Συνέχεια στον αγώνα για να επιστρέψουν στη δουλειά οι εργαζόμενοι στα «Market In»(2021-01-21 00:00:00.0)
Νέες κινητοποιήσεις έξω από τα «Market In»(2018-06-06 00:00:00.0)
Πέτυχαν μια ακόμα δικαστική απόφαση υπέρ του δίκαιου αγώνα τους(2018-03-02 00:00:00.0)
Στήσανε βολικό «καβγαδάκι» και ακύρωσαν την τριμερή(2017-12-01 00:00:00.0)
Πρόκληση που πρέπει να πάρει μαζική απάντηση(2017-11-28 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ