Τετάρτη 29 Νοέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Η «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΑΤΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ
Κατέθεσε συγκεκριμένες προτάσεις στήριξης των πληγέντων

Στη χτεσινή συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Αττικής οι κομμουνιστές σύμβουλοι ανέδειξαν τις εγκληματικές ευθύνες κυβερνήσεων - Τοπικής Διοίκησης

Τις εγκληματικές ευθύνες για τις φονικές πλημμύρες στη Δυτική Αττική, που βαραίνουν διαχρονικά όλες τις κυβερνήσεις, όπως και τη σημερινή ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, αλλά και την Τοπική Διοίκηση και την περιφερειακή αρχή, ανέδειξε η «Λαϊκή Συσπείρωση» κατά τη χτεσινή συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Αττικής, με θέμα τις πλημμύρες.

Στην τοποθέτησή του ο Γιάννης Μανουσογιαννάκης, περιφερειακός σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, τόνισε ότι τα αντιπλημμυρικά έργα δεν προχωράνε διότι είναι συνειδητή επιλογή να υπηρετούνται το κεφάλαιο και τα κέρδη του, που δεν συμβιβάζονται με τις ανάγκες των εργαζομένων, του φτωχού λαού.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» ανέδειξε την ανάγκη να στηριχτούν ολόπλευρα οι πληγέντες, καταθέτοντας συγκεκριμένες προτάσεις: Να ξεκινήσουν τώρα όλα τα αναγκαία αντιπλημμυρικά έργα στη βάση ενός ολοκληρωμένου σχεδιασμού. Να ξεκινήσουν τώρα ο ουσιαστικός έλεγχος και η αντισεισμική θωράκιση των σπιτιών και των υποδομών. Να ικανοποιηθούν όλα τα αιτήματα που τα Σωματεία και η Επιτροπή Αγώνα των Αυτοαπασχολούμενων πρόβαλαν και προσυπογράφει η «Λαϊκή Συσπείρωση» με προτεραιότητα στην προστασία την πληγέντων. Την αποζημίωση στο σύνολο της καταστροφής που έχουν υποστεί σπίτια και μικρές επιχειρήσεις, χωρίς δάνεια. Να παγώσουν όλα τα δάνεια, χρέη κ.λπ. προς τράπεζες, Δημόσιο, οργανισμούς κ.λπ. Να απαλλαγούν από τέλη, φόρους και λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος, του νερού, των τηλεφωνικών υπηρεσιών.

Ούτε ίχνος αυτοκριτικής και διάχυση ευθυνών από τον ΣΥΡΙΖΑ

Στη συνεδρίαση, η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, κατέθεσε ψήφισμα με κάποιες προτάσεις για τους πλημμυροπαθείς και τα αντιπλημμυρικά, με τις οποίες ουσιαστικά επιχειρεί να καλύψει όχι μόνο τις δικές της ευθύνες, αλλά και των προκατόχων της. Προσπαθώντας να θολώσει τις ευθύνες που τους αναλογούν, αναπαρήγαγε τη γνωστή φιλολογία περί «χρόνιων παθογενειών», «γραφειοκρατικών αγκυλώσεων» και κλιματικής αλλαγής.

Αναφερόμενος στο ψήφισμα που κατέθεσε η πλειοψηφία, ο Γ. Μανουσογιαννάκης τόνισε ότι σε αυτό δεν υπάρχει ίχνος αυτοκριτικής και ότι προσπαθεί με αυτό να καλύψει όχι μόνο τις δικές της ευθύνες, αλλά και των προκατόχων της.

«Ορισμένα απ' αυτά που στο σχέδιο προτείνετε, τα έχετε αντιγράψει από τα αιτήματα που έχουν καταθέσει τα Σωματεία και είναι σωστά. Αναρωτιόμαστε, όμως, γιατί την προηγούμενη βδομάδα στη Βουλή δεν τα ψήφισε η κυβέρνησή σας μαζί με την τροπολογία για την ανεπαρκή βοήθεια; Σε άλλες περιπτώσεις, που σας ενδιαφέρει πραγματικά, μια χαρά τα καταφέρνατε να ψηφιστούν στη Βουλή και χωρίς βοήθεια. Μην ψάχνετε λοιπόν σ' εμάς συνενόχους και συγχωροχάρτι στην εγκληματική πολιτική σας», ανέφερε χαρακτηριστικά.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ