Τετάρτη 29 Νοέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ - ΦΟΡΕΙΣ
Οχι στη μετατροπή της Αλεξανδρούπολης σε ΝΑΤΟικό ορμητήριο

Τη μετατροπή του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης σε «προσωρινή» NATOική βάση, σε χώρο αποθήκευσης και επεξεργασίας στρατιωτικού υλικού, καταγγέλλουν καθημερινά ολοένα και περισσότερα σωματεία και φορείς της περιοχής.

Το ΔΣ του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Καβάλας και η Ενωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Ξάνθης, με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του σωματείου, σε ανακοινώσεις τους καταγγέλλουν την κυβέρνηση που από τη μία καταδικάζει το λαό στην πείνα και από την άλλη εμπλέκει τη χώρα μας στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς, μετατρέποντας και το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης σε ΝΑΤΟικο ορμητήριο. Οπως σημειώνουν, «η κυβέρνηση τσακίζει μισθούς και μεροκάματα, πετσοκόβει συντάξεις και επιβάλλει βάρβαρους φόρους στο λαό, ενώ την ίδια στιγμή δαπανά το 2% του ΑΕΠ για ΝΑΤΟικούς εξοπλισμούς, κλείνει συμφωνίες 2,5 δισ. με τις ΗΠΑ για εκσυγχρονισμό των αεροπλάνων "F-16"».

Καλούν το λαό να απαιτήσει: Εξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο και τα Βαλκάνια. Οχι στις πολεμικές δαπάνες των ΝΑΤΟικών πολεμικών σχεδιασμών. Να διεκδικήσει δαπάνες για κάλυψη των αναγκών της εργατικής - λαϊκής οικογένειας, να κλείσουν όλες οι ξένες στρατιωτικές εγκαταστάσεις στη χώρα μας.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ