Πέμπτη 27 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
Στο στόχαστρο οι λαοί
Κόντρα στη νέα (α)ταξία
«Ενοχος, ένοχον ου ποιεί»

Ιταμοί, προκλητικοί και υποτακτικοί του μεγάλου αφεντικού βγήκαν από το κογκλάβιο των Βρυξελλών οι 15 της ΕΥΡΩ-ένωσης και συνετάξαντο με τις κατευθύνσεις και τις εντολές του τρίτου παγκόσμιου πολέμου, εναντίον όλων εκείνων που εναντιώνονται στα σχέδιά τους.

Διότι κατά το σύγχρονο αμερικανικό δόγμα, που θα αποκαλούσαμε πολιτικό φονταμενταλισμό του καπιταλισμού «όσοι δεν είναι μαζί μας -και στους βομβαρδισμούς των αθώων- είναι εναντίον μας».

Και δεν κοπίασαν οι δεκαπέντε, πριν την «πανηγυρική» συμμετοχή τους στον «πόλεμο της δεκαετίας» να αναζητήσουν τα αδιάσειστα εκείνα στοιχεία που υποδεικνύουν τους τρομοκράτες και αναδεικνύουν τα κίνητρα και όσων κινούνται στα παρασκήνια. Και αν δεν τα έχεις, τα περιμένεις.

Δεν αναρωτιούνται οι δεκαπέντε, που εκβιάζουν για ευθυγράμμιση στα σχέδιά τους και τους υπό ένταξη μελλοντικούς εταίρους, πώς γίνεται, πρώην αγαπημένα παιδιά και εξοπλισμένα από την πλανητική μονοκρατορία, πώς γίνεται, δικτάτορες, δικτατορίσκοι και τοπάρχες των καπιταλιστικών τους συμφερόντων, πώς γίνεται συνεργάτες της CIA, της DIA, του FBI να μεταβαπτίζονται σε σατανάδες του ολέθρου, για την εξόντωση των οποίων εξαπολύεται επί δικαίων και αδίκων ένας δεκαετής ανορθόδοξος πόλεμος της νέας αποκάλυψης.

Αν διασταύρωνε κανείς τα διαφαινόμενα Αμερικανο - ΝΑΤΟ - ευρωπαϊκά στρατιωτικά επιτελικά σχέδια, αυτής της μορφής ιμπεριαλιστικού επιθετικού «φονταμενταλισμού» θα έβλεπε ότι παρακολουθούν τους δρόμους των πετρελαίων!

Ενας κυνικός αναλυτής θα μπορούσε να υποστηρίξει, βάσιμα, ότι όλη αυτή η πολεμική κινητοποίηση «όλων εναντίον όλων», συνδέεται -ανεξάρτητα από τη μεταγενέστερη, άλλωστε φοβερή τραγωδία του Μανχάταν- με την προαποφασισμένη, τρομοκρατική κυριαρχία των αγορών της «νέας τάξης» και της αιματοδότησης -στην κυριολεξία- της ομολογούμενης επίσημα επικίνδυνης καθυστέρησης της αμερικανικής οικονομίας που συμπαρασύρει την ευρωπαϊκή και επιτρέπει τη συνέχιση της ίδιας σκληρής οικονομικής πολιτικής.


Του
Γιώργου Κ. ΤΣΑΠΟΓΑ


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ