Τρίτη 28 Νοέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΚΤΩΒΡΙΑΝΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ
Με μαζική συμμετοχή της νεολαίας

«Το μέλλον μας δεν είναι ο καπιταλισμός, είναι ο νέος κόσμος ο σοσιαλισμός». Με αυτό το σύνθημα στα χείλη, τα μέλη της ΚΝΕ που είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς έξω από το χώρο του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, ξεκίνησαν συγκροτημένα να κατευθύνονται προς το χώρο της εκδήλωσης.

Φοιτητές, σπουδαστές, εργαζόμενοι, άνεργοι, νέοι της Κατάρτισης, από τις Οργανώσεις της ΚΝΕ σε όλη την Αττική, με αποφασιστικότητα, με τις κόκκινες σημαίες να ανεμίζουν, δήλωσαν με την παρουσία τους σε αυτήν τη μεγάλη εκδήλωση πως τα ιδανικά για μια κοινωνία που θα καταργήσει την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο εμπνέουν τη νέα γενιά. Κι αυτό σε πείσμα της αστικής τάξης και των διαφόρων μηχανισμών της, που θέλουν να πείσουν τη νεολαία που δεν γνώρισε το σοσιαλισμό ότι η μοίρα της είναι το εκμεταλλευτικό σύστημα, τη βαρβαρότητα του οποίου σήμερα βιώνει.

Τιμώντας τα 100 χρόνια από τη μεγάλη Σοσιαλιστική Επανάσταση, οι νέοι έστειλαν ακόμα μιαν απάντηση στους θιασώτες του αντικομμουνισμού και της παραχάραξης της Ιστορίας. Η ζωντανή και μαχητική παρουσία τους γέμισε το χώρο της αρένας στο χώρο της εκδήλωσης, στον οποίο μπήκαν φωνάζοντας το σύνθημα «Ισχυρό ΚΚΕ, αντεπίθεση λαέ», παίρνοντας θέση μπροστά στην εξέδρα, με σύσσωμο το στάδιο να υποδέχεται με χειροκροτήματα τη νεολαία που παλεύει στο πλευρό του ΚΚΕ για τη νέα κοινωνία, για το σοσιαλισμό.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ