Τρίτη 28 Νοέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΡΕΤΑΝΙΑ
Επίσκεψη Γιλντιρίμ

ΛΟΝΔΙΝΟ.--

Συζητήσεις με στόχο την ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας σε εμπόριο, οικονομία, άμυνα, «αντιμετώπιση της τρομοκρατίας», περιφερειακές κρίσεις και την εξεύρεση «πολιτικής λύσης στη Συρία μέσω ΟΗΕ» είχαν χτες το απόγευμα στο Λονδίνο οι πρωθυπουργοί Βρετανίας, Τερέζα Μέι, και Τουρκίας, Μπιναλί Γιλντιρίμ.

Σε ανακοίνωση που εξεδόθη χτες από την Ντάουνινγκ Στριτ, η Βρετανίδα πρωθυπουργός φέρεται πως αναφέρθηκε και στη «σημασία» αφενός της αποτροπής της μετάβασης τζιχαντιστών που φεύγουν από τη Συρία και το Ιράκ σε άλλες χώρες και αφετέρου στη σημασία του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της έννομης τάξης...

Ο Τούρκος πρωθυπουργός, από την πλευρά του, χαρακτήρισε τις σχέσεις με το Ηνωμένο Βασίλειο «πολύ σημαντικές», ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην κόντρα της Βρετανίας με την ΕΕ μεσούσης της διαπραγμάτευσης για το Brexit. Είπε λοιπόν πως η ΕΕ είναι «σε απόλυτη σύγχυση» και πως θα πρέπει «να επανεξετάσει το όραμά» της σχετικά με τη διεύρυνση, περιλαμβανομένης της θέσης της Τουρκίας σε αυτή.

Ο Μπ. Γιλντιρίμ είχε προγραμματίσει σειρά επαφών με τον υπουργό Εξωτερικών, Μπόρις Τζόνσον, την υπουργό Εσωτερικών, Αμπερ Ραντ, ενώ το πρωί μίλησε σε ομάδα Βρετανών επιχειρηματιών προσδοκώντας την πραγματοποίηση νέων επενδύσεων στην Τουρκία.

Προχτές το βράδυ, ο Τούρκος πρωθυπουργός εγκαινίασε παράρτημα της τουρκικής επενδυτικής τράπεζας Dome Bank στο Λονδίνο.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ