Σάββατο 25 Νοέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΝΕΟΛΑΙΑ
Δεν θα διαγραφούν από τα μητρώα ΟΑΕΔ οι σπουδαστές των ΙΕΚ

Συζητήθηκε στη Βουλή η Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ για το θέμα

Τη δέσμευση ότι θα δοθεί δυνατότητα επανεγγραφής στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ των άνεργων σπουδαστών των ΙΕΚ που λόγω ελλιπούς ενημέρωσης δεν είχαν έγκαιρα δηλώσει ότι εγγράφτηκαν σε ΙΕΚ, απέσπασε προχτές το ΚΚΕ κατά τη διάρκεια συζήτησης στη Βουλή, της σχετικής Επίκαιρης Ερώτησης που είχε καταθέσει για το θέμα. Συγκεκριμένα, η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Ρ. Αντωνοπούλου, δεσμεύτηκε για νομοθετική ρύθμιση που σύντομα θα κατατεθεί προς ψήφιση, όπου θα προβλέπεται ότι όσοι άνεργοι διαγράφηκαν από τα μητρώα ανέργων επειδή δεν δήλωσαν εγκαίρως τα στοιχεία του προγράμματος που συμμετέχουν, θα μπορούν να επανεγγραφούν, υποβάλλοντας τη δήλωση μαζί με μία αίτηση αποκατάστασης της συνέχειας της ανεργίας την οποία είχαν.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ Γ. Δελής σημείωσε ότι το παραπάνω πρόβλημα που δημιουργήθηκε με τους άνεργους σπουδαστές των ΙΕΚ, έρχεται να προστεθεί στα «παραδοσιακά» προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι σπουδαστές των δημόσιων ΙΕΚ, όπως ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς και υποδομές, απαρχαιωμένο τεχνολογικό εξοπλισμό, το ότι αυτοί οι σπουδαστές δεν παίρνουν πάσο για να μετακινούνται με μειωμένο εισιτήριο.

Σε ό,τι αφορά το ζήτημα της μετακίνησης του συνόλου των σπουδαστών με Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, η Ρ. Αντωνοπούλου παρέπεμψε στο υπουργείο Παιδείας. Ο Γ. Δελής επισήμανε σε αυτό το σημείο ότι «η κυβερνητική πολιτική είναι ενιαία και όλα τα υπουργεία λειτουργούν συντονισμένα στη ρότα μιας πολύ συγκεκριμένης πολιτικής. Συνεπώς, η κυβερνητική ευθύνη υπάρχει για το ζήτημα της μετακίνησης των σπουδαστών με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και είναι αδιάφορο αν αυτή η ευθύνη αφορά το υπουργείο Εργασίας ή το υπουργείο Παιδείας ή οτιδήποτε άλλο», σημείωσε. Οσο για τη δέσμευση για επανεγγραφή των ανέργων σπουδαστών ΙΕΚ στα μητρώα του ΟΑΕΔ, δήλωσε ότι το ΚΚΕ θα τοποθετηθεί μόλις έρθει η νομοθετική ρύθμιση στη Βουλή.

  • Παράσταση διαμαρτυρίας για τους άνεργους σπουδαστές των ΙΕΚ είχαν κάνει την περασμένη Τετάρτη στο κατάστημα του ΟΑΕΔ στη Χαλκίδα η Ενωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χαλκίδας με τον Σύλλογο Σπουδαστών ΔΙΕΚ Χαλκίδας.

Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org