Παρασκευή 24 Νοέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΔΗΠΕΘΕ ΠΑΤΡΑΣ
Αύριο η πρεμιέρα για τη «Φουέντε Οβεχούνα»

Αύριο Σάββατο, στις 21.30, στο Δημοτικό Θέατρο «Απόλλων», το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας θα πραγματοποιήσει την πρεμιέρα της νέας του μεγάλης παραγωγής, «Φουέντε Οβεχούνα - Η Πηγή των Αμνών» του Λόπε Ντε Βέγα, που σκηνοθετεί ο Σταύρος Τσακίρης για την Κεντρική Σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ.

Πρόκειται για την πραγματική ιστορία των κατοίκων ενός χωριού της Ισπανίας του 1470, όπου οι κάτοικοί του ξεσηκώθηκαν εναντίον του αδίστακτου διοικητή Φερνάν Γκόμεθ ντε Γκουθμάν, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του. Παρά τα σκληρά βασανιστήρια που υπέστησαν οι κάτοικοί του, κανείς δεν ομολόγησε τη δολοφονία και η απάντησή τους ήταν μία: Οτι για όλα ευθύνεται η Φουέντε Οβεχούνα, δηλαδή το χωριό.

Η κοινωνία του ισπανικού χωριού πέρασε στην ιστορία, έγινε θρύλος και αργότερα μεταφέρθηκε στη θεατρική σκηνή από τον σημαντικότερο εκπρόσωπο του ισπανικού κλασικού θεάτρου Λόπε Ντε Βέγα (1562-1635).

«Η Πηγή των Αμνών» αναδείχτηκε σε «σύμβολο» των επαναστατημένων λαών. Εθεσε τον προβληματισμό βασικών ζητημάτων, σχετικά με τη δύναμη της εξουσίας, την πολιτική θέση του ατόμου απέναντι στους καταπιεστές αλλά και θέματα όπως η ιδιοκτησία της γης, η δυσβάσταχτη φορολογία, η διαχείριση των ατομικών ελευθεριών.

Συντελεστές: Μετάφραση: Νίκος Γκάτσος, Σκηνοθεσία - διασκευή - δραματουργική επεξεργασία: Σταύρος Τσακίρης, Σκηνικά - κοστούμια: Παπατσαρούχας Βασίλης, Μουσική: Θάνος Μικρούτσικος, Στίχοι: Γιώργος Μιχαηλίδης, Σχεδιασμός φωτισμών: Νίκος Σωτηρόπουλος, Βοηθός σκηνοθέτη: Πέτρα Μαυρίδη, Ειδικές κατασκευές: Τίνα Παραλή - Μυρτώ Κοσμοπούλου.

Πρωταγωνιστεί ο Τάκης Χρυσικάκος.

Παίζουν οι ηθοποιοί: Διονύσης Βούλτσος, Μάρκος Γέττος, Φάνης Δίπλας, Σπύρος Κουβαρδάς, Ελένη Μποζάκη, Κωνσταντίνος Νικούλης, Δημήτρης Παγώνης, Νίκη Παύλου, Βασίλης Σιδερόπουλος, Γεράσιμος Σοφιανός, Νάνσυ Χριστοπούλου.

Πληροφορίες - Κρατήσεις: 2610 273613, www.dipethepatras.gr και www.ticketservices.gr.

Παραστάσεις: Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο στις 21.00 και Κυριακή στις 19.00. Το έργο θα παίζεται μέχρι τις 14 Γενάρη 2018.

Τιμές εισιτηρίων: Γενική είσοδος 12 ευρώ, Φοιτητικό και ομαδικό 8 ευρώ, ανέργων 5 ευρώ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ