Παρασκευή 24 Νοέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΟΝΕΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Για την υλοποίηση του προγράμματος «σχολικά γεύματα»

Την ανάκληση της εγκυκλίου του υπουργείου Παιδείας για το πρόγραμμα σίτισης «σχολικά γεύματα» και τη θεσμική συνολική αντιμετώπιση του ζητήματος της σίτισης των μαθητών ζητά η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας.

Η ΑΣΓΜΕ αναφέρεται στις Υπουργικές Αποφάσεις και εγκυκλίους με τις οποίες, μεταξύ άλλων, καλούνται οι Σύλλογοι Διδασκόντων να συστήσουν τριμελείς Επιτροπές Παραλαβής των γευμάτων με ευθύνη για τον ποσοτικό και ποιοτικό έλεγχο των γευμάτων, και μάλιστα στη διάρκεια ωρών διδασκαλίας (11.00 - 12.45).

Η Συνομοσπονδία, αφού σημειώνει ότι ήταν από τους πρώτους φορείς που από την αρχή της οικονομικής κρίσης ανέδειξαν το θέμα του υποσιτισμού των μαθητών, σημειώνει στην ανακοίνωσή της ότι «για να λειτουργήσει το πρόγραμμα θα πρέπει το υπουργείο Παιδείας να ανακαλέσει την εγκύκλιο και:

  • Να φροντίσει για την ουσιαστική οικονομική ενίσχυση των σχολείων, για την κάλυψη των στοιχειωδών αναγκών τους.
  • Να προχωρήσει στη θεσμική συνολική αντιμετώπιση του προβλήματος, για τα σχολεία όλης της χώρας, διασφαλίζοντας τους απαραίτητους χώρους εστίασης, την πρόσληψη τραπεζοκόμων και προσωπικού καθαριότητας.
  • Να επανεξετάσει συνολικά το ζήτημα της ανάληψης της ευθύνης για την ποιότητα και καταλληλότητα των γευμάτων. Απαιτείται ιδιαίτερα αυστηρός υγειονομικός έλεγχος, από τους αντίστοιχους αρμόδιους κρατικούς φορείς και όχι από τους εκπαιδευτικούς.
  • Να περιλάβει στις δηλώσεις των γονέων την επιλογή οι μαθητές κατά την αποχώρησή τους από το σχολείο να παίρνουν μαζί τους το φαγητό, εφόσον αυτό φτάνει στις σχολικές μονάδες συσκευασμένο, ώστε να γευματίσουν στο σπίτι τους, ώσπου να εξασφαλιστούν κατάλληλες συνθήκες υγιεινής στα σχολεία».

Την επιστολή της ΑΣΓΜΕ κατέθεσαν στη Βουλή, ως Αναφορά για τον υπουργό Παιδείας, οι βουλευτές του ΚΚΕ Χρ. Κατσώτης, Γ. Γκιόκας, Γ. Δελής, Γ. Λαμπρούλης, Ν. Καραθανασόπουλος, Δ. Μανωλάκου, Ν. Μωραΐτης, Μ. Συντυχάκης και Στ. Τάσσος.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ