Πέμπτη 23 Νοέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΣΥΝΑΚΡΟΑΣΕΙΣ ΤΗΛΕΦΩΝΩΝ»
Να σταματήσουν κυβέρνηση και άλλοι τη μέθοδο «από τον Αννα στον Καϊάφα»

Οι μάσκες έπεσαν. Ιδιαίτερα μετά την αποκάλυψη του «Κυριακάτικου Ριζοσπάστη» (19 Νοέμβρη 2017) για τους μηχανισμούς συνακροάσεων, παρακολούθησης και υποκλοπών στις τηλεφωνικές συνομιλίες. Είναι απαράδεκτη κάθε απαξίωση των καταγγελιών του ΚΚΕ για τις συνακροάσεις - παρακολουθήσεις στο τηλεφωνικό κέντρο της έδρας της ΚΕ στον Περισσό.

Υπάρχουν σοβαρές πολιτικές ευθύνες, που βαραίνουν την κυβέρνηση, διάφορους «θεσμούς», συναρμόδιες αρχές και τους προϊσταμένους τους. Πρέπει ορισμένοι να λογοδοτήσουν. Αφησαν αδικαιολόγητα να περάσει ένας ολόκληρος χρόνος από τις πρώτες καταγγελίες του Κόμματος, έδειξαν απαράδεκτη κωλυσιεργία στη διαλεύκανση της υπόθεσης, και τελικά όλα αυτά συνέβαλαν να οδηγείται σήμερα η δικογραφία στο αρχείο. Κι αυτό την ώρα που υπάρχουν σοβαρά και αξιοποιήσιμα στοιχεία από τη μέχρι τώρα έρευνα, ακόμα και από τις εκθέσεις της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ).

Η υπόθεση δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να μπει στο αρχείο. Η έρευνα πρέπει να συνεχιστεί, οι υπαίτιοι που «κρύβονται» πίσω από τις παραβιάσεις να αποκαλυφθούν.

Η κυβέρνηση και οι αρμόδιες αρχές να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να σταματήσει η τακτική του κουκουλώματος της υπόθεσης.

Μετά από όλα αυτά είναι αναγκαίο να παρέμβουν ο ίδιος ο λαός και το οργανωμένο λαϊκό κίνημα. Τα σωματεία, όλοι οι μαζικοί φορείς του λαϊκού κινήματος πρέπει να καταγγείλουν το ζήτημα των παραβιάσεων - συνακροάσεων. Ο λαός να απαιτήσει τώρα την αποκάλυψη όσων κρύβονται πίσω από τέτοιες ενέργειες. Να μην αφήσει σε χλωρό κλαρί την κυβέρνηση και όλους τους μηχανισμούς του κράτους που εμπλέκονται. Να μην κουκουλωθεί η υπόθεση.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ