Πέμπτη 23 Νοέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΑΜΟΣ - ΙΚΑΡΙΑ - ΧΙΟΣ
Συγκεντρώσεις ενάντια στην αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά

Δυναμικές κινητοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν χτες από το Εργατικό Κέντρο Σάμου, με 4ωρη στάση εργασίας και συγκεντρώσεις σε Σάμο και Ικαρία ενάντια στην κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά, που βάζει σε εφαρμογή η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Στάση εργασίας πραγματοποίησε και το Νομαρχιακό Τμήμα Σάμου της ΑΔΕΔΥ.

Στη Σάμο, το Εργατικό Κέντρο και συνδικάτα πραγματοποίησαν πορεία στους δρόμους της πόλης, καθώς και συμβολική κατάληψη στην Εφορία.

«Η κλιμάκωση της επίθεσης, και με την κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά μας, πάει χέρι - χέρι με όλο τον αντιλαϊκό προγραμματισμό που "τρέχει" στο πλαίσιο της 3ης "αξιολόγησης" από κυβέρνηση - κεφάλαιο - κουαρτέτο», τόνισε μιλώντας στη συγκέντρωση η πρόεδρος του ΕΚ Σάμου, Βάσω Βρυνιώτη. Πρόσθεσε ότι «πάει χέρι - χέρι με τους πλειστηριασμούς, τις κατασχέσεις, τον ΕΝΦΙΑ, τις μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, την κατάργηση των ΣΣΕ, τις περικοπές στα κοινωνικά και προνοιακά επιδόματα, τη μεγαλύτερη φορομπηξία, τα 95 προαπαιτούμενα που θέλουν να περάσουν το επόμενο διάστημα, τη θέσπιση νέων εμποδίων για την οργάνωση της εργατικής - λαϊκής πάλης, της απεργιακής κινητοποίησης».

Η Β. Βρυνιώτη τόνισε ότι πέρα από την απαίτηση να απορριφθεί κάθε σκέψη για αύξηση των συντελεστών ΦΠΑ, οι εργαζόμενοι και ο λαός απαιτούν να σταματήσει η αντιλαϊκή φοροληστεία, να καταργηθεί ο ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, να διευρυνθεί ο μειωμένος ΦΠΑ για όλα τα νησιά, αφορολόγητο ατομικό όριο για όλους 20.000 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 5.000 ευρώ για κάθε παιδί, να εκπίπτουν από τη φορολόγηση και οι δαπάνες Υγείας, ΔΕΗ, θέρμανσης, νερού και τηλεφώνου, κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και όλων των χαρατσιών, απαγόρευση των πλειστηριασμών για την εργατική - λαϊκή οικογένεια, να φορολογούνται με 45% τα κέρδη και τα περιουσιακά στοιχεία του μεγάλου κεφαλαίου.

Στην Ικαρία η συγκέντρωση έγινε στον Αγιο Κήρυκο και συμμετείχε και ο δήμος Ικαρίας. Μίλησαν ο αντιπρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Σάμου, Αποστόλης Δημόπουλος, και ο αντιδήμαρχος Ικαρίας, Νίκος Λαρδάς.

Συγκέντρωση σωματείων και μαζικών φορέων έγινε και στη Χίο. Στην είσοδο της Απλωταριάς συγκεντρώθηκαν το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Χίου, το Νομαρχιακό Τμήμα Χίου της ΑΔΕΔΥ, το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου (ΣΕΣΝΟΧ) και η Περιφερειακή Ομοσπονδία ΑμεΑ Β. Αιγαίου. Ακολούθησε πορεία στους δρόμους της πόλης.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ