Κυριακή 26 Νοέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κυκλοφορεί το CD της ΚΝΕ με τραγούδια της Οκτωβριανής Επανάστασης

Κυκλοφορεί το νέο CD της ΚΝΕ, που περιλαμβάνει τραγούδια της μεγάλης Οκτωβριανής Επανάστασης, τα οποία στην πλειοψηφία τους παρουσιάζονται για πρώτη φορά στα Ελληνικά. Τα τραγούδια ερμήνευσε το συγκρότημα της ΚΝΕ, μέλη και φίλοι της Οργάνωσης και του ΚΚΕ. Τα τραγούδια «Βαρσαβιάνκα», «Κόκκινο Μέτωπο» και «Καλίνκα» ερμήνευσε η φοιτητική χορωδία του Παντείου, υπό τη διεύθυνση του Γιάννη Βρυζάκη.

Το CD διατίθεται από τις Οργανώσεις της ΚΝΕ σε όλη την Ελλάδα.

Το φετινό εγχείρημα ήταν ιδιαίτερα απαιτητικό, μιας και έπρεπε να επιλεγούν τα τραγούδια, να μεταφραστούν, στη συνέχεια να αποδοθούν, να ενορχηστρωθούν και μετά να ηχογραφηθούν. Με πολύ μεράκι όμως και έγνοια για το πώς αυτά τα τραγούδια θα ακουστούν και θα αγαπηθούν από τη νέα γενιά, οι μουσικοί της ΚΝΕ αλλά και η φοιτητική χορωδία του Παντείου έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, τιμώντας αυτή τη μεγάλη επέτειο από το δικό τους μετερίζι.

Στο CD περιλαμβάνονται τα τραγούδια: «Εμπρός για την αυγή», «Οργή Τύραννοι», «Εμπρός φίλοι», «Ο θάνατος των κομμουνάρων», «Βασανισμένοι από την έλλειψη ελευθερίας», «Αβρόρα», «Ο ύμνος της Γ' Διεθνούς», «Με θάρρος σύντροφοι», «Ο θάνατος του Κομσομόλου», «Βαρσαβιάνκα», «Ροτ Φροντ (Κόκκινο Μέτωπο)», «Καλίνκα» (στα Ρωσικά).

Συντελεστές:

Μετάφραση από τα Ρωσικά: Αρης Αθανασόπουλος και μέλη της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων του ΚΣ της ΚΝΕ.

Ποιητική απόδοση: Μαριλίζα Λούντζη.

Το τραγούδι «Ο θάνατος του Κομσομόλου» απέδωσε ο ποιητής Φώντας Λάδης.

Ενορχήστρωση: Δημήτρης Ανδρονιάδης, Στέφανος Χατζηαναγνώστου, Κώστας Βλαχούστος, Περικλής Μαλακατές, Αποστόλης Μωραΐτης, Δημήτρης Λιάσκος.

Ηχοληψία: Δημήτρης Ανδρονιάδης, Γιάννης Μπαλλούς.

Μίξεις - mastering: Δημήτρης Ανδρονιάδης, Γιάννης Μπαλλούς.

Τραγουδούν: Πολυξένη Καράκογλου, Δημήτρης Βουτσάς, Νατάσα Μουσάδη, Μαριλίζα Λούντζη, Αστέρης Πασχαλιάς, Περικλής Μαλακατές, Αποστόλης Μωραΐτης, Γεωργία Χατζημπαλάση, Γιάννης Βρυζάκης.

Οι ηχογραφήσεις έγιναν στο Στέκι Πολιτισμού και Νεανικής Δημιουργίας της ΚΝΕ στην Αθήνα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ