Πέμπτη 23 Νοέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ
Καθυστέρηση στην πρόσληψη διδακτικού προσωπικού

Ασφυκτική είναι για μια ακόμα φορά η κατάσταση στο ΤΕΙ Αθήνας, εξαιτίας και της έλλειψης διδακτικού προσωπικού. Η Διοίκηση του ιδρύματος είχε ζητήσει έγκριση για 100 θέσεις εκτάκτων χρηματοδοτημένες από τα αποθεματικά του Ιδρύματος και 150 θέσεις από τον τακτικό προϋπολογισμό και τελικά το υπουργείο ενέκρινε 100 και 3 θέσεις αντίστοιχα.

Τα σοβαρότατα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στην εκπαιδευτική διαδικασία με καθυστερήσεις στη διδασκαλία μεγάλου αριθμού εργαστηριακών κυρίως μαθημάτων, οδήγησαν τους έκτακτους και μόνιμους εκπαιδευτικούς του Ιδρύματος σε κινητοποιήσεις, με τη συμμετοχή σπουδαστικών συλλόγων, στις 21 και 22 Νοέμβρη. Τα μέλη του μόνιμου και του έκτακτου διδακτικού προσωπικού του ΤΕΙ, εκπρόσωποι συλλόγων σπουδαστών και ΕΤΕΠ, προχωρούν σε νέες κινητοποιήσεις τη Δευτέρα 27 Νοέμβρη για τα ζητήματα των ελλείψεων και της ίδρυσης του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.

Στο μεταξύ, το υπουργείο Παιδείας, σε ανακοίνωσή του για το θέμα των ελλείψεων στο ΤΕΙ Αθήνας, αναφέρεται για μια ακόμα φορά στους «δημοσιονομικούς περιορισμούς», τη στιγμή που η κυβέρνηση έχει σοβαρές ευθύνες για την τραγική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, αφού συνεχίζει την πολιτική μείωσης των δαπανών για την Ανώτατη Εκπαίδευση. Σημειώνει πως «στο πλαίσιο των δημοσιονομικών περιορισμών, οι θέσεις που μπορούν να δοθούν από τακτικό προϋπολογισμό είναι εξαιρετικά περιορισμένες» και ότι προ ολίγων ημερών το ΤΕΙ Αθήνας απέστειλε αίτημα για επιπλέον 100 θέσεις από τα αποθεματικά του Ιδρύματος, το οποίο βρίσκεται στην τελική φάση διεκπεραίωσης.

Ερώτηση για το θέμα των ελλείψεων διδακτικού προσωπικού στο ΤΕΙ Αθήνας κατέθεσε το ΚΚΕ στη Βουλή, προς τον υπουργό Παιδείας, ζητώντας μεταξύ άλλων άμεση υπογραφή των συμβάσεων, να λειτουργήσουν κανονικά τα θεωρητικά μαθήματα και τα εργαστήρια για όλους τους σπουδαστές με τη διασφάλιση όλων των ακαδημαϊκών και λειτουργικών προϋποθέσεων και άμεση πρόσληψη του απαραίτητου διδακτικού και λοιπού προσωπικού για την πλήρη λειτουργία του Ιδρύματος, με μόνιμη, σταθερή και αποκλειστική σχέση εργασίας.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org