Σάββατο 18 Νοέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Γ. ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
Η Ευρωλίγκα επιδιώκει την υποβάθμιση Εθνικών και πρωταθλήματων

Για οργανωμένο σχέδιο υποβάθμισης και εν τέλει διάλυσης των Εθνικών ομάδων και των πρωταθλημάτων κατηγορεί την Ευρωλίγκα σε γραπτή του δήλωση ο Γιώργος Βασιλακόπουλος, πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ).

Ο Γ. Βασιλακόπουλος αντιδρά στην επιμονή της Ευρωλίγκας να μην τροποποιήσει τις ημερομηνίες των αγώνων της και έτσι να συμπίπτουν με τους αγώνες των προκριματικών των Εθνικών ομάδων για το Παγκόσμιο Κύπελλο. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την απουσία πρωτοκλασάτων παικτών από τις Εθνικές ομάδες.

«Η Ευρωλίγκα, η ECA και οι εταίροι τους επιδιώκουν αργά αλλά σταθερά και μεθοδικά την υποβάθμιση, διάλυση και εν τέλει εξαφάνιση των Εθνικών ομάδων και πρωταθλημάτων. Οπως επίσης επιδιώκουν τη διάσπαση της παγκόσμιας πλην ΗΠΑ δομής, αθλητικό σωματείο - εθνική ομοσπονδία - διεθνής ομοσπονδία - ΔΟΕ. Ο στόχος είναι γνωστός. Η δημιουργία μιας κλειστής Ευρωλίγκας, με μια οικονομικοαθλητική ελίτ. Το σχέδιο είναι έτοιμο από καιρό, αναζητείται ο χρόνος και ο τρόπος εκτέλεσής του και σίγουρα ο οικονομικός μαρασμός των Εθνικών φορέων που επιχειρούν να επιβάλουν θα τους ανοίξει τον δρόμο προς την κατεύθυνση της πλήρους εμπορευματοποίησης.

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η προσπάθεια αλλαγής του τρόπου της κοινωνικοαθλητικής παραγωγικής διαδικασίας και αξιοποίησης νέων παικτών. Η επιδίωξη είναι να σταματήσει η ανάδειξη μέσα από τα αθλητικά σωματεία, όπως συμβαίνει παντού στον κόσμο πλην ΗΠΑ, και να επιβληθεί μέσω των διαρκώς αυξανόμενων δήθεν ινστιτούτων, ακαδημιών, καμπ και λοιπών υψηλού κόστους διαδικασιών, που εμφανίζονται με ανεξιχνίαστα προγράμματα και δρουν ανεξέλεγκτα. Με απλά λόγια, ο απώτατος στόχος είναι πέραν των άλλων και η επιβολή και καθιέρωση των ΤΕΛΩΝ αθλητικής εκμάθησης και παραπαιδείας...», αναφέρεται μεταξύ άλλων στη δήλωση του προέδρου της ΕΟΚ, που καλεί την πολιτεία να πάρει θέση και να ανακόψει αυτό το σχέδιο εκφυλισμού που ξεδιπλώνεται με ταχύτητα.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org