Σάββατο 18 Νοέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ SUPER LEAGUE
Eπιστροφή στη δράση με δύο ντέρμπι

Στο «Απόστολος Νικολαΐδης» ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τη μία από τους δύο πρωτοπόρους στη βαθμολογία, ΑΕΚ

Eurokinissi

Στο «Απόστολος Νικολαΐδης» ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τη μία από τους δύο πρωτοπόρους στη βαθμολογία, ΑΕΚ
Με δύο ντέρμπι σε Λεωφόρο Αλεξάνδρας και Τούμπα, μετά τη διακοπή για τους αγώνες της Εθνικής ανδρών ξαναρχίζει από σήμερα το πρωτάθλημα της Super League, με το πρόγραμμα της 11ης αγωνιστικής. Στο «Απόστολος Νικολαΐδης», ο λαβωμένος από τα προβλήματα Παναθηναϊκός υποδέχεται τη μία από τους δύο πρωτοπόρους στη βαθμολογία, ΑΕΚ, που βρίσκεται σε αγωνιστική και ψυχολογική άνοδο. Στην Τούμπα, ο τρίτος της βαθμολογίας ΠΑΟΚ, που φιλοδοξεί να πατήσει «ρετιρέ», υποδέχεται τον έτερο «συγκάτοικο» της κορυφής, Ατρόμητο.

Στο αθηναϊκό ντέρμπι, οι γηπεδούχοι «πράσινοι» με οδηγό τη νίκη επί του Ολυμπιακού ψάχνουν μια ακόμα επιτυχία σε ντέρμπι. Μια επιτυχία που μετά την ήττα από τον Αστέρα Τρίπολης μοιάζει επιβεβλημένη, την ώρα που τα διοικητικά και οικονομικά προβλήματα παραμένουν. Στην αποστολή εντάχθηκαν οι Τσάβες, Κουλιμπαλί, Βιγιαφάνιες, ενώ το ίδιο αναμένεται να ισχύσει και για τον Κουρμπέλη (αν και πολλά θα ξεκαθάριζαν χτες). Στην δε «Ενωση», που στο διάστημα της διακοπής για τις Εθνικές ομάδες έχασε και τον Γιόχανσον με πολύμηνο τραυματισμό, μετά τον Μάνταλο, επιδιώκουν την παραμονή της ομάδας στην κορυφή και τη διατήρηση του ηθικού σε υψηλά επίπεδα, ενόψει και του κρίσιμου ευρωπαϊκού αγώνα με τη Ριέκα. Εκτός από τους δύο τραυματίες, θα λείψει και ο τιμωρημένος Αραούχο.

Στην Τούμπα ο ΠΑΟΚ κόντρα στον Ατρόμητο έχει σημαντική ευκαιρία να πλησιάσει ή και να φτάσει στην κορυφή της βαθμολογίας, σε περίπτωση νίκης του Παναθηναϊκού στη Λεωφόρο, και όλοι στον «Δικέφαλο του Βορρά» δηλώνουν αποφασισμένοι να μην την αφήσουν να πάει χαμένη. Από την αποστολή θα λείψουν οι τιμωρημένοι Σαμπράνο, Μπίσεσβαρ και Πέλκας. Από την πλευρά τους οι Περιστεριώτες ταξιδεύουν στη Θεσσαλονίκη χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, και κυρίως με ανεβασμένη ψυχολογία από τη μέχρι τώρα πορεία της ομάδας και πίστη για ένα ακόμα θετικό αποτέλεσμα. Δεν υπολογίζονται οι Ουαρντά, Χατζηισαΐας και Γιαννούλης.

Αντίθετα από τις υπόλοιπες ομάδες της πρώτης τετράδας (ΑΕΚ, Ατρόμητο, ΠΑΟΚ), ο Ολυμπιακός φαίνεται να έχει θεωρητικά πιο βατό έργο φιλοξενώντας τον Λεβαδειακό, που όμως δίνει τη δική του μάχη για είσοδο στην πρώτη πεντάδα. Δύσκολη αποστολή περιμένει και τον έτερο υποψήφιο για την πρώτη πεντάδα, Πανιώνιο, που δοκιμάζεται στα «Πηγάδια» με την Ξάνθη.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ