Παρασκευή 17 Νοέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΙΣ ΔΑΣΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
Στάση εργασίας για τα δεδουλευμένα τριών ετών

Στάση εργασίας τη Δευτέρα 20/11, από τις 12 μ. έως τη λήξη του ωραρίου, κήρυξε η Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων Αποκεντρωμένων Διοικήσεων Ελλάδας (ΟΣΕΑΔΕ) για τους υπαλλήλους σε όλες τις Δασικές Υπηρεσίες των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων απαιτώντας την καταβολή δεδουλευμένων, για τα οικονομικά έτη 2015, 2016 και 2017!

Στο πλαίσιο της στάσης εργασίας οργανώνει συγκέντρωση στη 1 μ.μ. στο υπουργείο Περιβάλλοντος στην Αθήνα και στα γραφεία των Συντονιστών των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, με πρωτοβουλία και οργάνωση των πρωτοβάθμιων Συλλόγων.

Οπως σημειώνει η Ομοσπονδία, οι υπάλληλοι των Δασικών Υπηρεσιών υλοποίησαν τα έτη 2015, 2016 και 2017 τα προγράμματα Πρόληψης Λαθροϋλοτομιών και Προστασίας Αγριας Πανίδας, δουλεύοντας σε 24ωρη βάση, με υπερωριακή απασχόληση και διανυκτερεύσεις στο ύπαιθρο. Ομως, με ευθύνη της πολιτείας δεν πληρώθηκαν μέχρι σήμερα για τις ώρες που απασχολήθηκαν υπερωριακά, τις απογευματινές ώρες των εργάσιμων ημερών, καθώς και τα Σάββατα, τις Κυριακές και εξαιρέσιμες μέρες εργασίας.

Στην κινητοποίηση καλεί η «Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα Δασολόγων». «Η συνεχιζόμενη ελλειμματική χρηματοδότηση της Δασικής Υπηρεσίας ξεπερνά κάθε όριο, με χαρακτηριστικότερα τα προβλήματα που εμφανίζονται τα τελευταία τρία χρόνια στην εξόφληση των δεδουλευμένων των εργαζομένων στις Δασικές Υπηρεσίες των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων για υπερωριακή απασχόληση και αποζημιώσεις εκτός έδρας, την ανύπαρκτη χρηματοδότηση ακόμη και για κίνηση των υπηρεσιακών οχημάτων, πολύ περισσότερο που η συνολική ετήσια χρηματοδότηση για το σύνολο του τομέα των δασών είναι λιγότερη από το κόστος κατασκευής 10 χιλιομέτρων της Εθνικής Αθηνών - Θεσσαλονίκης», αναφέρει στην ανακοίνωσή της.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ