Τετάρτη 26 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΡΙΟ
«Θερμή» υποδοχή στον υπουργό Υγείας

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας από εργαζόμενους στην Υγεία και συνταξιούχους έξω από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο

Αγωνιστική υποδοχή επιφύλαξαν στον υπουργό Υγείας και Πρόνοιας, Αλ. Παπαδόπουλο, οι εργαζόμενοι στην Υγεία, όταν χτες το πρωί προσήλθε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο στο Ρίο, για να προεδρεύσει στην πρώτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συστήματος Υγείας (ΠεΣΥ) Δυτικής Ελλάδας.

«ΠεΣΥ σημαίνει Υγεία πουλημένη», «Αυτός ο υπουργός δεν είναι της Υγείας, είναι του κεφάλαιου και της πλουτοκρατίας», ήταν τα πρώτα συνθήματα με τα οποία υποδέχτηκαν τον Αλ. Παπαδόπουλο εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Θώρακος, οι οποίοι με τη συνδρομή των συνταξιούχων του ΙΚΑ και του ΤΕΒΕ διαμαρτυρήθηκαν για την ανθυγιεινή πολιτική της κυβέρνησης.

Τη στιγμή εκείνη ξεδιπλώθηκε ένα τεράστιο πανό από την κορυφή του νοσοκομείου, που κάλυπτε τη μια πλευρά του αγγίζοντας το έδαφος, με την υπογραφή της Επιτροπής Αγώνα για την Υγεία, και έγραφε: «Δημόσια δωρεάν Υγεία για το λαό».

Στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας αρνήθηκαν να συμμετάσχουν οι υποταγμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες των σωματείων του Ρίου και του Αγίου Ανδρέα, επικαλούμενες διάφορα προσχήματα, ενώ αλγεινή εντύπωση προκάλεσε η ωμή παρέμβαση της ΠΑΣΚΕ στο πρόσωπο του προέδρου του σωματείου του Νοσοκομείου Θώρακος, Κώστα Νικολόπουλου. Ο εν λόγω συνδικαλιστής, παρά την ομόφωνη απόφαση του σωματείου για τρίωρη στάση εργασίας και συγκέντρωση έξω από το νοσοκομείο του Ρίου - ο ίδιος δε συμμετείχε στη συνέλευση λόγω άδειας, την οποία και διέκοψε στη συνέχεια - απείλησε τους εργαζόμενους ώστε να μη συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις!

Επίσης, είναι χαρακτηριστικό πως στον περιβάλλοντα χώρο του νοσοκομείου ήταν έντονη η αστυνομική παρουσία, ενώ για παν ενδεχόμενο υπήρχε και μια κλούβα των ΜΑΤ.

Στη συνέχεια τα μέλη της Επιτροπής Αγώνα για την Υγεία περιόδευσαν στο χώρο του νοσοκομείου με την προκήρυξη στο χέρι, η οποία ανάμεσα στα άλλα τόνιζε πως μοναδικό μέλημα της κυβέρνησης μέσω των ΠεΣΥ είναι η δραστική μείωση της κρατικής χρηματοδότησης για την Υγεία με στόχο τη μεγαλύτερη οικονομική επιβάρυνση των εργαζομένων προς όφελος του κεφαλαίου. Η χτεσινή κινητοποίηση, όπως τόνισαν τα μέλη της Επιτροπής Αγώνα, αποτελεί συνέχεια του αγώνα στο χώρο της Υγείας για δημόσια και δωρεάν περίθαλψη.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ