Τετάρτη 15 Νοέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΕ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Καταγγέλλει προσπάθεια παρεμπόδισης εξόρμησης σε στρατόπεδο

Φωτ. αρχείου
Φωτ. αρχείου
Προσπάθεια παρεμπόδισης εξόρμησης του ΚΚΕ σε στρατόπεδο του Μεσολογγίου καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Τομεακή Επιτροπή Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ:

«Την Κυριακή 12/11, έξω από το Στρατόπεδο "Σπύρου Μουστακλή" του Μεσολογγίου, κλιμάκιο της ΤΕ Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ πραγματοποίησε εξόρμηση μοιράζοντας φυλλάδιο του ΚΚΕ και της ΚΝΕ για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Η εξόρμηση έγινε προσπάθεια να παρεμποδιστεί από μέλος της διοίκησης του στρατοπέδου και έγινε προσπάθεια τρομοκράτησης των φαντάρων που είχαν έξοδο, καθώς τους άρπαζε τις ανακοινώσεις από τα χέρια έξω από το στρατόπεδο για να μην διαβαστούν, ενώ ταυτόχρονα πρόσταζε να απομακρυνθούν τα μέλη του ΚΚΕ και να διακόψουν την εξόρμηση.

Καταγγέλλουμε την προσπάθεια αυτή, που έχει στόχο να εκφοβίσει τους φαντάρους, να μην μάθουν, στην προκειμένη περίπτωση, την ιστορική αλήθεια για την επιβολή της στρατιωτικής δικτατορίας, το ρόλο των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ, το ότι ο αντικομμουνισμός είναι πάντοτε προπομπός συνολικότερων αντιλαϊκών σχεδίων και έχει στο στόχαστρο συνολικά το λαό, τη νεολαία, το κίνημα.

Παράλληλα, να μην αποκτήσουν σαφή εικόνα ότι οι συμφωνίες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, όπως οι τελευταίες με την κυβέρνηση Τραμπ των ΗΠΑ (όπως τα 2,4 δισ. δολάρια για την αναβάθμιση των "F-16"), συμφέρουν το κεφάλαιο και φορτώνονται στις πλάτες των λαϊκών οικογενειών, όπου και ανήκει η συντριπτική πλειοψηφία των στρατευμένων.

Το παραπάνω γεγονός έρχεται ως συνέχεια άλλων που έχουν παρατηρηθεί σε άλλα στρατόπεδα ανά τη χώρα.

Καλούμε τους φαντάρους να μην συμβιβάζονται με την αρνητική κατάσταση και μπροστά στις δυσκολίες. Να δείξουν θάρρος μπροστά στη φίμωση και την παραβίαση των δικαιωμάτων τους.

Η κυβέρνηση έχει ευθύνες για τα παραπάνω. Ξεπερνά κάθε όριο προκλητικότητας η παρεμπόδιση φαντάρων να ενημερώνονται και μάλιστα έξω από τα στρατόπεδα. Οι φαντάροι, περνώντας την πύλη, δεν χάνουν τα δικαιώματά τους. Εχουν αναφαίρετο δικαίωμα να ενημερώνονται και μέσα στα στρατόπεδα και έξω από αυτά κατά τη διάρκεια της θητείας τους».


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org