Τετάρτη 15 Νοέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ»
«Μαγειρέματα» για δεκανίκι αστικής σταθερότητας

Συνεχίζονται οι διεργασίες και τα «μαγειρέματα» ενόψει και του β' γύρου των εκλογών για την ανάδειξη επικεφαλής του λεγόμενου νέου φορέα, ανάμεσα σε Ν. Ανδρουλάκη και Φώφη Γεννηματά. Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, μιλώντας χτες στο «ΣΚΑΪ», δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο συνεργασίας του χώρου με ΣΥΡΙΖΑ ή ΝΔ, βάζοντας ως προϋπόθεση να συμφωνήσουν πάνω στις βασικές γραμμές του «Σχεδίου Ελλάδα», σχέδιο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για αναθέρμανση της εγχώριας καπιταλιστικής οικονομίας με διασφάλιση παραμονής της εντός ΕΕ και ευρώ.

Ο έτερος διεκδικητής της ηγεσίας του φορέα, Ν. Ανδρουλάκης, μιλώντας στο ΑΠΕ, επίσης, τάχθηκε υπέρ των τέτοιων συνεργασιών, λέγοντας για το θέμα: «Θα πράξω ό,τι γίνεται σε όλα τα κράτη της Ευρώπης. Βάσει του προγράμματός μας, θα ζητήσω ισχυρή λαϊκή εντολή. Αν ο λαός δεν μας τιμήσει, μένουμε στην αντιπολίτευση και πάμε στο δεύτερο βήμα και καλούμε τα κόμματα, εάν συμφωνούν με τις ιεραρχήσεις του προγράμματός μας».

Ο ίδιος, εξάλλου, δίνοντας και μια εικόνα του παρασκηνίου της εκλογικής τους διαδικασίας, είπε ότι με τη ροή των πρώτων αποτελεσμάτων στον α' γύρο των εκλογών της περασμένης Κυριακής, τα οποία έδιναν στην Φ. Γεννηματά ποσοστό κοντά στο 50%, δέχτηκε πιέσεις να μη διεξαχθεί ο β' γύρος, όμως, «μετά την αποτύπωση του τελικού αποτελέσματος δεν υπήρξε καμία πίεση, γιατί καταλαβαίνουν όλοι ότι δεν μπορεί να μη γίνει δεύτερος γύρος με ένα ποσοστό της τάξης του 40%», που πήρε τελικά η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Στο μεταξύ, για την Πέμπτη φαίνεται να δρομολογείται «τηλεμαχία» μεταξύ των δύο μονομάχων, οι οποίοι στο ενδιάμεσο έχουν συναντήσεις και επικοινωνίες με τους Γ. Καμίνη και Στ. Θεοδωράκη που δεν πέρασαν στο β' γύρο, αλλά συγκέντρωσαν υπολογίσιμα ποσοστά. Επίσης, χτες έγιναν συνεδριάσεις σε Ποτάμι και ΔΗΜΑΡ σχετικά με το τι θα πράξουν στην κάλπη την Κυριακή, αν και δεν υπήρξε επισήμως κάποια συγκεκριμένη απόφαση. Χτες το βράδυ, το Ποτάμι εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία καλεί «τους 210.505 πολίτες που ψήφισαν στις εκλογές της Κυριακής να δώσουν το "παρών" στις κάλπες και αυτήν την Κυριακή», προσθέτοντας: «Ο νικητής των εκλογών πρέπει να αξιοποιήσει με τον καλύτερο τρόπο τη δυναμική που αναπτύχθηκε στον προοδευτικό χώρο. Μια δυναμική που πρέπει να θεωρηθεί και ως απάντηση στην ανερμάτιστη λαϊκίστικη πολιτική των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ