Τετάρτη 15 Νοέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΤΑΓΜΑΤΟΣ Π/Ζ ΕΛΔΥΚ
Λέμε όχι στην καλλιέργεια του ρατσισμού και του φασισμού στους φαντάρους

Σε επιστολή - καταγγελία τους που απέστειλαν στον «Ριζοσπάστη», στρατιώτες από το 1ο τάγμα Πεζικού της ΕΛΔΥΚ σημειώνουν:

«Με αφορμή φασιστικά συνθήματα που ακούγονται στο στρατόπεδό μας, πήραμε την πρωτοβουλία να στείλουμε αυτό το γράμμα στον "Ριζοσπάστη" ώστε να καταγγείλουμε το γεγονός ότι μόνο στα χαρτιά και τα λόγια είναι απαγορευμένα τέτοιου είδους συνθήματα. Κανένας φαντάρος, όπου και να υπηρετεί τη θητεία του, δεν πρέπει να επιτρέψει να χύνεται το φασιστικό δηλητήριο και να καλλιεργείται η μισαλλοδοξία προς τους λαούς των άλλων χωρών.

Ο ελληνικός λαός ξέρει από πρώτο χέρι τι σημαίνει φασισμός - ναζισμός, γνωρίζει τα εκτρώματα της χούντας των συνταγματαρχών που από την πρώτη στιγμή έδειξε το πραγματικό της πρόσωπο απέναντι στο λαό, με εκτελέσεις, βασανιστήρια και εξορίες. Αλλά, και σήμερα, εργαζόμενοι και νεολαία γνωρίζουμε πολύ καλά τους πολιτικούς απογόνους των ναζί, των ταγματασφαλιτών και των χουντικών, τους φασίστες της Χρυσής Αυγής. Κανένα πάτημα δεν πρέπει να δίνεται στους δολοφόνους χρυσαυγίτες, δεν χωράνε πουθενά, ούτε μέσα στα στρατόπεδα ούτε στις γειτονιές. Μαχητικά πρέπει να τους απομονώσουμε από τους λόχους μας και τις διμοιρίες μας, να μην αφήσουμε κανένα περιθώριο να φυτέψουν το ναζιστικό δηλητήριο στους φαντάρους μέσα από τη στρατιωτική θητεία τους. Είναι μαντρόσκυλα του συστήματος, χτυπάνε τους εργάτες και τους αγώνες τους και ταυτόχρονα κάθονται σούζα στα "σφυρίγματα" των βιομηχάνων και των εφοπλιστών. Αντιμετωπίζουμε τους φασίστες, δεν φωνάζουμε αυτά τα συνθήματα, βγαίνουμε στην αναφορά, τα καταγγέλλουμε, συζητάμε με τα υπόλοιπα παιδιά, απομονώνουμε όσους τα φωνάζουν. Είμαστε παιδιά εργατικών - λαϊκών οικογενειών και δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με τους λαούς της Τουρκίας και των άλλων χωρών. Ο φασισμός, ο ρατσισμός και η μισαλλοδοξία δεν χωράνε σε εμάς!».


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org