Τρίτη 14 Νοέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΟΠΑΠ ΑΕ
«Γυρνάει» για τους ομίλους του τζόγου

Σε εξέλιξη είναι από χτες στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών με τίτλο «Ρυθμίσεις για την αγορά παιγνίων», με το οποίο η κυβέρνηση εξασφαλίζει ακόμα μεγαλύτερη κερδοφορία για την ΟΠΑΠ ΑΕ και συνολικά τους ομίλους του τζόγου, ενώ ανοίγει την «πόρτα» για επέκτασή του.

Το νομοσχέδιο προβλέπει μεταξύ άλλων: Παράταση για άλλα 8 χρόνια της 10ετούς σύμβασης με τον ΟΠΑΠ για την τοποθέτηση μηχανημάτων ηλεκτρονικού τζόγου («φρουτάκια» και «κουλοχέρηδες»), αύξηση του ελάχιστου αριθμού μηχανημάτων που τοποθετούνται σε καταστήματα (από 25 στα 50) και στα πρακτορεία του ΟΠΑΠ (από 3 σε 15) κ.ά.

Ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ Σάκης Βαρδαλής, καταψηφίζοντας το νομοσχέδιο, τόνισε ότι η κυβέρνηση από τη μία ρημάζει τις ζωές του λαού και από την άλλη χτίζει «κουλοχέρηδες» για να καλλιεργηθούν οι αυταπάτες και ελπίδες για εύκολο χρήμα στα εργατικά - λαϊκά στρώματα. Οπως είπε, η κυβέρνηση με το νομοσχέδιό της θέλει να προσελκύσει παίκτες από τα παράνομα δίκτυα στα νόμιμα και για αυτό υπάρχει «πλήρης συναίνεση της ΟΠΑΠ ΑΕ». Τόνισε ότι η κυβέρνηση προσδοκά «πολυεπίπεδα κέρδη» από το νομοσχέδιο. Νομιμοποίηση του τζόγου με τη χειραγώγηση συνειδήσεων κυρίως της νέας γενιάς αλλά και αύξηση των κρατικών εσόδων από τους φόρους, που και αυτά θα διοχετευτούν ως προνόμια στο μεγάλο κεφάλαιο.

Το ΚΚΕ καταψήφισε το «δωράκι» στους καναλάρχες

Ο Σ. Βαρδαλής, μιλώντας για την τροπολογία του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής που προβλέπει τη μείωση του ειδικού φόρου επί των διαφημίσεων από το 20% στο 5%, τη χαρακτήρισε «δωράκι στους καναλάρχες», σημειώνοντας ότι με τη φοροαπαλλαγή η κυβέρνηση ξαναδίνει πίσω σχεδόν όσα θα πληρώσουν οι καναλάρχες για τις άδειες.

Παράλληλα, ο βουλευτής του ΚΚΕ Χρ. Κατσώτης δήλωσε την καταψήφιση της τροπολογίας για τη μεταφορά του καζίνο της Πάρνηθας, απαιτώντας την πλήρη διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων και των θέσεων εργασίας των περίπου 1.000 εργαζομένων.

Το ΚΚΕ καταψήφισε επίσης την τροπολογία για την προσωρινή σύνταξη, απαιτώντας την άμεση καταβολή της πλήρους σύνταξης, ενώ καταψήφισε και την τροπολογία για τη σύνταξη χηρείας, ζητώντας την κατάργηση του νόμου - λαιμητόμου 4387/2016 για το Ασφαλιστικό, σύνταξη χηρείας στο 70% της σύνταξης που έπαιρνε ή θα έπαιρνε ο θανών κ.λπ.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org