Τρίτη 14 Νοέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Μαχητική κινητοποίηση στον Λαγκαδά ενάντια στην απαράδεκτη δικαστική απόφαση

Μαχητική κινητοποίηση καταδίκης της απαράδεκτης απόφασης του Β' Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης που μαζί με τους χρυσαυγίτες καταδίκασε και τα θύματα της δολοφονικής τους μανίας, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής στον Λαγκαδά Θεσσαλονίκης, μετά από κάλεσμα της ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.

Οι δύο χρυσαυγίτες (Διχταπανίδης, Παναγιωτίδης) καταδικάστηκαν σε 21 μήνες φυλάκιση για την επίθεση που πραγματοποίησαν με δολοφονικά μέσα (ρόπαλα, ξύλινα και μηχανικά, στιλέτο) σε μαθητές και εργάτες έξω από το ΕΠΑΛ Λαγκαδά το Νοέμβρη του 2012. Το δικαστήριο όμως καταδίκασε και τα τρία θύματά τους επειδή αμύνθηκαν και τους αφόπλισαν.

Με τη μαχητική κινητοποίηση που οργάνωσε η Κομματική Οργάνωση Κεντρικής Μακεδονίας, κατήγγειλε αυτήν την απαράδεκτη απόφαση και κάλεσε το λαό να καταδικάσει την εγκληματική δράση της ναζιστικής Χρυσής Αυγής, που αποτελεί το μαντρόσκυλο του καπιταλιστικού εκμεταλλευτικού συστήματος.

Οι κομμουνιστές και οι κομμουνίστριες συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία του Λαγκαδά και από εκεί πραγματοποίησαν πορεία στους δρόμους και παράλληλα μαζική εξόρμηση στο λαό της πόλης. Με συνθήματα όπως «είναι η σαπίλα όλου του ντουνιά, τσακίστε τους φασίστες σε κάθε γειτονιά», κάλεσαν το λαό να απομονώσει τους φασίστες και ξεκαθάρισαν ότι «σε ΚΚΕ και ΚΝΕ δεν πιάνουν απειλές, κάτω τα χέρια από τους κομμουνιστές».

Ανακοινώσεις καταδίκης

Την απόφαση του δικαστηρίου καταδικάζουν, εξάλλου, με ανακοινώσεις τους σωματεία και φορείς.

Η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Θεσσαλονίκης σημειώνει ότι «η απόφαση του δικαστηρίου νομιμοποιεί πρακτικές τρομοκράτησης των μαθητών, που μέσα από τα 5μελή και 15μελή τους αποφασίζουν να παλέψουν για ένα σχολείο που θα ικανοποιεί τις ανάγκες τους. Δεν γίνεται τα μπραβιλίκια, η τρομοκρατία και οι επιθέσεις της ΧΑ σε μαθητές να εξομοιώνονται με τον αγώνα και τη διεκδίκηση για τη ζωή και τη μόρφωση που μας αξίζει.

(...) Καλούμε όλους τους νέους στα σχολεία, τις σχολές και τους χώρους δουλειάς, να γυρίσουν την πλάτη στο σύστημα που γεννά τέτοιες αποφάσεις. Να γυρίσουν την πλάτη στους φασίστες που είναι μπράβοι των αφεντικών, των εφοπλιστών! Που πουλάν "τσαμπουκά" σε μαθητές που αγωνίζονται για το αυτονόητο και κάθονται "σούζα" μπροστά στα αφεντικά. Να συμπορευτούν με τους εργαζόμενους γονείς μας, τους νέους που μπαίνουν μπροστά, δεν το βάζουν κάτω, είναι στην πρώτη γραμμή του αγώνα.

Οι φασίστες - δολοφόνοι της ΧΑ δεν έχουν καμία θέση στα σχολεία και τις σχολές μας! Απαιτούμε τώρα να παρθεί πίσω αυτή η απαράδεκτη απόφαση!».

Η Διοίκηση της Ενωσης Εμποροϋπαλλήλων τονίζει ότι «αποδεικνύεται ακόμα μια φορά ο ρόλος της Δικαιοσύνης ως μέρος αυτού του άδικου και εκμεταλλευτικού συστήματος, που προστατεύει τα αφεντικά και τα μαντρόσκυλά τους.

Η καταδίκη και η απομόνωση της Χρυσής Αυγής ως ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης πρέπει να δυναμώσει μέσα και έξω από τους εργασιακούς χώρους. Να μη βρίσκουν οι φασίστες τόπο να σταθούν».

Ψήφισμα καταδίκης εξέδωσε και η Σύσκεψη των Επιτροπών Ειρήνης Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη. Μεταξύ άλλων αναφέρει: «Εκφράζουμε την έντονη αντίθεση κι αγανάκτησή μας, για την απαράδεκτη δικαστική απόφαση καταδίκης λαϊκών αγωνιστών και εξίσωσης της δολοφονικής δράσης της φασιστικής - ναζιστικής Χρυσής Αυγής με τη δράση και την πάλη του λαϊκού και εργατικού κινήματος». Και καλεί το λαό και τη νεολαία να αναλογιστούν «τίνος συμφέροντα εξυπηρετεί η δράση της δολοφονικής ΧΑ; Ποια σκοπιμότητα και τίνος συμφέροντα εξυπηρετούν αποφάσεις σαν και αυτήν του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης; Ποιες σκοπιμότητες εξυπηρετεί η επί τόσα χρόνια παράταση της δίκης της δολοφονικής οργάνωσης και ειδικά του ηγετικού της πυρήνα;». Ξεκαθαρίζει ότι «ο μόνος ικανός να σπάσει το δολοφονικό χέρι των φασιστών, να βάλει φραγμό στη δράση τους είναι ο οργανωμένος λαός και οι αγώνες του».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ