Τρίτη 14 Νοέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΚΟΠΕΝΧΑΓΗ.-- Απειλές εναντίον όλων των αεροσκαφών της τουρκικής αεροπορικής εταιρείας «Atlasglobal», που εκτελεί δρομολόγια στην Ευρώπη, δέχτηκε η αστυνομία της Κοπεγχάγης. Ερευνες διεξήχθησαν σε αεροσκάφος που επρόκειτο να απογειωθεί με προορισμό την Κωνσταντινούπολη, ενώ για λίγη ώρα έκλεισαν και 10 πύλες του αεροδρομίου της Κοπεγχάγης.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ.-- Το αμερικανικό μονοπώλιο «General Electric» ανακοίνωσε χτες νέο, ευρύ σχέδιο αναδιάρθρωσης, με στόχο τον περιορισμό των επιχειρηματικών δράσεών του στους τομείς της Αεροναυπηγικής, της Υγείας και της Ενέργειας και την κατάργηση χιλιάδων θέσεων εργασίας παγκοσμίως, δίχως να διευκρινίσει σε πρώτη φάση συγκεκριμένο αριθμό.

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ.-- Ο Σέρβος υπουργός Αμυνας Αλεξάνταρ Βούλιν επιβεβαίωσε χτες την πραγματοποίηση κοινών γυμνασίων ανάμεσα σε Αμερικανούς και Σέρβους αλεξιπτωτιστές στη Σερβία την επόμενη βδομάδα, στο πλαίσιο, όπως είπε, της επιλογής της σερβικής κυβέρνησης να συμμετάσχει στο «διεθνή συνασπισμό» των ΗΠΑ κατά του «Ισλαμικού Κράτους».

ΜΟΣΧΑ.-- Αξιωματούχοι από τη Ρωσία και τη Σαουδική Αραβία υπέγραψαν συμβόλαια για την αεράμυνα, ανακοίνωσε χτες ο επικεφαλής της ρωσικής Υπηρεσίας για Στρατιωτική και Τεχνική Συνεργασία, Ντμίτρι Σουγκάγεφ, στο ρωσικό δίκτυο «Ροσίγια 24», προσθέτοντας ότι οι δύο χώρες έχουν κάνει συμφωνίες και για το αντιπυραυλικό σύστημα «S-400».

ΛΙΟΥΜΠΛΙΑΝΑ.-- Επανεξελέγη την Κυριακή ο απερχόμενος Πρόεδρος της Σλοβενίας, Μπόρουτ Πάχορ, παίρνοντας 53,16%, έναντι του αντιπάλου του, Μάριαν Σάρετς, πρώην κωμικού, που πήρε ποσοστό 46,87%, στο δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών. Ωστόσο, οι εκλογές «σφραγίστηκαν» από τη μεγάλη αποχή, που έφτασε το 59,3%.

ΤΡΙΠΟΛΗ.-- Οι σοροί 28 ανθρώπων με τραύματα από σφαίρες και σημάδια από βασανιστήρια βρέθηκαν το Σάββατο σε περιοχή δυτικά της πρωτεύουσας της Λιβύης, Τρίπολης, όπου πριν μερικές μέρες ξέσπασαν συγκρούσεις ανάμεσα σε μία συμμαχία ένοπλων ομάδων που δηλώνει πίστη στη διορισμένη λιβυκή κυβέρνηση στην Τρίπολη και ομάδων πιστών στον πρώην Πρόεδρο της Λιβύης, Μουαμάρ Καντάφι. Οι μάχες εκτόπισαν περίπου 480 οικογένειες, εκ των οποίων οι 100 επέστρεψαν χτες στα σπίτια τους.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ