Τρίτη 14 Νοέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ
Δεν διαπραγματευόμαστε το δικαίωμα στη μόρφωση, τη δουλειά, τη ζωή

Το κάλεσμα του ΜΑΣ για μαζική συμμετοχή στον τριήμερο εορτασμό και στην αντιιμπεριαλιστική πορεία

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στον τριήμερο εορτασμό της επετείου του Πολυτεχνείου και στην αντιιμπεριαλιστική πορεία στις 17 Νοέμβρη προς την αμερικάνικη πρεσβεία, απευθύνει το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ) με ανακοίνωσή του μπροστά στην 44η επέτειο του λαϊκού ξεσηκωμού.

Η προσυγκέντρωση των φοιτητικών συλλόγων είναι στις 5 μ.μ., στη συμβολή των οδών Σταδίου και Σανταρόζα.

Στο κάλεσμα του ΜΑΣ μεταξύ άλλων σημειώνεται:

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ:

  • Βάζει τη χώρα πιο βαθιά στους ανταγωνισμούς για το μοίρασμα των αγορών στην περιοχή, αυτοί οι ανταγωνισμοί είναι που έχουν οδηγήσει στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στη Συρία, την Ουκρανία, τη διχοτόμηση της Κύπρου.
  • Δίνει "γην και ύδωρ" στους φονιάδες των λαών, μετατρέπει τη χώρα σε ορμητήριο ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων. Δίνει δισεκατομμύρια για τα "F-16", αναβαθμίζει τις ΝΑΤΟικές βάσεις, συζητά για μεταφορά πυρηνικών στον Αραξο, δίνει νέα λιμάνια και αεροδρόμια, το Αιγαίο έχει μετατραπεί σε ΝΑΤΟική θάλασσα, τα σύνορα της χώρας αξιοποιούνται για πέρασμα των ΝΑΤΟικών στρατευμάτων, οι κοινές ασκήσεις ελληνικών και ΝΑΤΟικών Ενόπλων Δυνάμεων πολλαπλασιάζονται, ενώ παραμένουν Ελληνες φαντάροι εκτός συνόρων.
  • Ξεπλένει τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό, έχει μετατραπεί σε ντίλερ ντόπιων και ξένων επιχειρηματικών συμφερόντων. Κομπάζει για τα πλεονάσματα που έχουν ματώσει τις οικογένειές μας, διαφημίζει την εργασιακή ζούγκλα που μας περιμένει, παίρνει τα συγχαρητήρια από τον ΣΕΒ και τους "εταίρους", εφαρμόζει πιστά τις επιταγές των επιχειρηματιών.

Το δικαίωμά μας για μόρφωση - δουλειά - ζωή δεν το διαπραγματευόμαστε! Το διεκδικούμε και θα το κατακτήσουμε από αυτούς που μας το στερούν.

Παλιές και νέες κυβερνήσεις, υλοποιώντας τις κατευθύνσεις της ΕΕ, κάνουν το πανεπιστήμιο ΑΕ και τους φοιτητές πελάτες. Προωθούν τα συμφέροντα των επιχειρηματιών που μας θέλουν "ευέλικτους", φτηνούς εργαζόμενους.

Την ώρα που για τα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ "δεν υπάρχει σάλιο", για τα "F-16" δίνουν δισεκατομμύρια και κάθε χρόνο 2% του ΑΕΠ στο ΝΑΤΟ», σημειώνει το ΜΑΣ και προτάσσει τη διεκδίκηση των φοιτητών να σπουδάζουν χωρίς εμπόδια και να δουλεύουν στο αντικείμενό τους με δικαιώματα.

Μιλώντας για τον ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου, το ΜΑΣ αναφέρεται σε συμπεράσματα που δίνουν δύναμη για τον αγώνα σήμερα, επισημαίνοντας: «Και σήμερα επιβεβαιώνεται ότι υπάρχει ανάγκη το κίνημα να δίνει οργανωμένη και μαζική απάντηση στα μονοπώλια και τον ιμπεριαλισμό. Τότε, στα χρόνια της δικτατορίας, που η χούντα είχε διορίσει το ΚΣ της ΕΦΕΕ, συγκροτήθηκε στα πανεπιστήμια η Αντι-ΕΦΕΕ.

Σήμερα, που κυβερνήσεις και διοικήσεις θέλουν συλλόγους συνεργάτες των υπουργείων και των επιχειρηματιών, το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών είναι η απάντηση για συλλόγους μαζικούς, μαχητικά όργανα που διεκδικούν τις ανάγκες των φοιτητών ενάντια σε κυβερνήσεις - ΕΕ - ΔΝΤ και μονοπώλια».

Καμιά συμμετοχή - καμιά εμπλοκή σε ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις

Και στο κάλεσμά του το ΜΑΣ καταλήγει:

«Απαιτούμε την απεμπλοκή της χώρας μας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, το ΝΑΤΟ, την ΕΕ.

Πετάμε έξω από τις σχολές μας όσους αναπολούν τη χούντα, την εξυμνούν, όπως οι φασίστες της Χρυσής Αυγής, που κρύβουν ότι ήταν ένα καθεστώς τρόμου, με φυλακίσεις, εξορίες, βασανιστήρια για το λαό. Ηταν και είναι εχθροί του λαού και των παιδιών του. Γι' αυτό και με λύσσα καταγγέλλουν τους αγώνες μας σήμερα για μόρφωση και ζωή με δικαιώματα και προσπαθούν με κάθε τρόπο να μας σταματήσουν. Δεν θα τους περάσει! Εξω οι φασίστες της Χρυσής Αυγής από τις σχολές και τις γειτονιές.

Να κλείσουν τώρα όλες οι αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις στην Ελλάδα.

Καμία συμμετοχή - καμία εμπλοκή της Ελλάδας στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πολέμους ενάντια στους λαούς. Καμία αλλαγή συνόρων.

Να σταματήσει οποιαδήποτε συνεργασία πανεπιστημίων και ΤΕΙ με τους δολοφόνους του ΝΑΤΟ».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ