Τρίτη 14 Νοέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
44 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ
Την Παρασκευή η πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία

Με τη μεγάλη αντιιμπεριαλιστική πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία την Παρασκευή 17 Νοέμβρη θα κορυφωθεί ο τριήμερος αγωνιστικός εορτασμός για τα 44 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Η φετινή επέτειος και η μεγάλη διαδήλωση από τις ίδιες τις εξελίξεις αποκτούν περιεχόμενο ενάντια στην όλο και βαθύτερη εμπλοκή της Ελλάδας με ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ στους σχεδιασμούς των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στην περιοχή.

Με τη μαζική συμμετοχή στη διαδήλωση, η εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα και η νεολαία θα στείλουν μήνυμα ενάντια στις επικίνδυνες συμφωνίες που υπέγραψε η κυβέρνηση με τις ΗΠΑ, που από τη μία δίνουν στην Ελλάδα αναβαθμισμένο ρόλο στα βρώμικα ιμπεριαλιστικά σχέδια και από την άλλη ματώνουν το λαϊκό εισόδημα για να εξυπηρετούνται οι εξοπλιστικές ανάγκες του ΝΑΤΟ.

Καθώς κορυφώνεται ο αγωνιστικός εορτασμός, οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ διοργανώνουν εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα με θέμα τον ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου, ενώ κινητοποιήσεις θα οργανωθούν και από συνδικάτα και μαζικούς φορείς του λαϊκού κινήματος.

Οι προσυγκεντρώσεις στην Αθήνα

Οι προσυγκεντρώσεις της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ και των αντίστοιχων Οργανώσεων της ΚΝΕ για την πορεία του Πολυτεχνείου, την Παρασκευή 17/11, έχουν οριστεί για τις 5 μ.μ. στα εξής σημεία:

  • Σταδίου και Γεωργίου Σταύρου: Οι Οργανώσεις Βιομηχανίας, Κατασκευών, Τηλεπικοινωνιών, Μεταφορών, Επισιτισμού - Τουρισμού, Εμπορίου, Υγείας, ΟΤΑ - Δημόσιας Διοίκησης, Χρηματοπιστωτικού, Δικηγόρων, ΜΜΕ, Καλλιτεχνών, ΕΒΕ και Εκπαιδευτικών.
  • Σταδίου και Σανταρόζα: Οι Οργανώσεις ΑΕΙ - ΤΕΙ.
  • Χαυτεία: Οι Οργανώσεις Α' Αθήνας, Δυτικού Τομέα, Βόρειου Τομέα, Θριασίου, Μεσογείων - Λαυρεωτικής, Ανατολικού Τομέα, Νότιου Τομέα και Πειραιά.
Η ΚΟ Κ. Μακεδονίας

Η ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ καλεί στη μεγάλη αντιιμπεριαλιστική πορεία που διοργανώνουν φοιτητικοί σύλλογοι, σωματεία και φορείς, προς τιμήν του ξεσηκωμού του Πολυτεχνείου, την Παρασκευή 17 Νοέμβρη, στις 5 μ.μ., στο Πολυτεχνείο του ΑΠΘ. Επίσης στην κατάθεση στεφανιών που θα γίνει νωρίτερα, στις 12 το μεσημέρι, στον ίδιο χώρο.

Με ανακοίνωσή της, η ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ καλεί τις νέες, τους νέους, τους εργαζόμενους, όλο το λαό «να τιμήσουν τον ηρωικό ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου, το Νοέμβρη του 1973. Να τιμήσουν τους χιλιάδες αγωνιστές της πάλης ενάντια στη δικτατορία, τους νεκρούς του Νοέμβρη, που αποτέλεσε το κορυφαίο γεγονός της αντιδικτατορικής πάλης».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αύριο η αντιιμπεριαλιστική πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία (2017-11-16 00:00:00.0)
Στη Θεσσαλονίκη (2013-11-14 00:00:00.0)
Δραστηριότητες του ΣΦΕΑ (2013-11-13 00:00:00.0)
Το Σάββατο θα κορυφωθεί ο αγωνιστικός εορτασμός (2012-11-15 00:00:00.0)
Οργανώνεται σε πολλές πόλεις ο αγωνιστικός εορτασμός (2010-11-14 00:00:00.0)
Ξεκινά αύριο ο τριήμερος αγωνιστικός γιορτασμός (2006-11-14 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org